Jelena Veljača progovorila o onome što većina majki ne sme javno da kaže

Foto: Instagram/jelka12

Hrvatska glumica Jelena Veljača gostovala je u hrvatskom podkastu LOOD i opet srušila nekoliko balkanskih stereotipa, ponajviše onaj o majčinstvu.

Jelena Veljača je hrvatska glumica, scenaristkinja i kolumnistkinja, koja krši sva pravila, ne robuje stereotipima i krči svoj lični put. Ona se 2022. udala treći put, i to za Vita Turšića, bivšeg savetnika hrvatskih predsednika.

Prvi muž joj je bio glumac Janko Popović Volarić, a drugi glumac Dražen Čuček, sa kojim je dobila ćerku Laru, koja je prošlog decembra napunila osam godina.

Jelena je nedavno gostovalae u @lood.ig podcastu, koji je do sada ugostio nekoliko „mainstream“ selebritija u Hrvatskoj.

U iskrenom razgovoru, Jelena je govorila majčinstvu, šta je najvažnije žensko pravo danas i istakla jednu od lepših ljudskih karakteristika koju bi trebalo trenirati.

Govoreći o tome šta joj je donelo majčinstvo, Jelena je rekla:

„Meni je to stvarno bio ogroman udarac za moje mentalno zdravlje, a onda u konačnici i za samopouzdanje. Koliko god je majčinstvo meni dalo nevjerovatno puno toga, da mi je donelo jednu nuspojavu koju stvarno nisam očekivala. Gomila strahova, hoće li se nešto njoj dogoditi, da li je ona sretna, radim li ovo dobro… Ja sam stvarno duboko uvjerena da je pravo na samoodređenje jedno od ključnih ženskih prava danas.

Moderna žena može biti i u braku, ali i sama, može biti i majka, ali i žena kojoj to jednostavno nije interesantno, može i radit, a može i odlučit da ne radi… Imam razumijevanja za sve navedene opcije. Ne mislim da je itko bolji ili gori. Uvijek sam smatrala da je najljepša karakteristika velikodušnost i da kada razgovaramo sa nekim na kojeg nabasamo na svom životnmom putu, ako je možda drugačiji od nas, koji ima neke drugačije životne vrijednosti, da bismo trebali biti velikodušni“, zaključila je Jelena u podkastu.

View this post on Instagram

A post shared by LOOD (@lood.ig)

Sa ocem svoje ćerke Lane Jelena je ostala u super odnosima, a svojoj mezimici u decembru je čestitala rođendan i tada se prisetila trenutka kad ju je prvi put ugledala u porodilištu.

„15 / 12. moj datum zauvek! Dan kada sam postala mamica i kad se rodila moja najdivnija, najčudesnija, najdraža curica. Kad je bila beba, prvog meseca se popravila više od kile, i ja sam joj stalno tepala da je kolačić. Govorili su mi da pazim da će to tako ostati zauvek, ali ja nisam mogla da prestanem jer je bila slatka kao kolačić i tako je ostalo do danas – ne samo Lena Miša Kristijana, već i kolačić i patuljčica…“, napisala je između ostalog Jelena za rođendan o svojoj devojčici.

View this post on Instagram

A post shared by Jelena Veljača (@jelka12)

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram