Ispovest starlete: Nadam se da će moj sin umreti pre mene

Kejti Prajs
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Sin Kejti Prajs Harvi (18) boluje od teškog genetskog poremećaja, i ona strahuje da se neće snaći bez nje.

Prajs je Harvija rodila kada je imala samo 23 godine, a on je doživeo tešku sudbinu, prenosi Index. Naime, boluje od retkog genetskog poremećaja poznatog kao sindrom Prader-Vili, od autizma i od ADHD-a, a uz to je i slep.

Kejti je često izjaviljivala da joj je ljubav prema sinu pomogla u najtežim trenucima, a prošle nedelje Harvi je završio u bolnici zbog bolova u grudima. Tada je ustanovljeno da ima infekciju, a takođe mora brzo da izgubi kilograme jer mu preti srčani zastoj.

Tada je Kejti izjavila:

„Znam da je to užasna stvar da se kaže, ali nadam se da će da umre pre mene jer neće moći da se snađe bez mene. Ostala deca bi bila tužna da umrem, jasno, ali on ne bi shvatao zašto se ne vraćam“.

Harvijev otac je fudbaler Dvajt Jork, koji nije hteo da bude deo njegovog života. Kejti je jednom izjavila da bi ga pobacila da je znala da će imati poremećaje.

„Bila sam mlada kad sam rodila Harvija i, priznajem, da sam znala da je slep dok sam bila trudna, bez obzira na to koliko to grozno zvuči, verovatno bih pobacila“, rekla je.

Ove majke su mnoge zaprepastile:

Međutim, kasnije je promenila mišljenje:

„Danas bi moj odgovor bio – nema šanse. Da mi danas kažu da ću da rodim dete s invaliditetom, zadržala bih ga. Čak bih usvojila dete s invaliditetom. Dok se ne nađete u toj situaciji, ne znate“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram