Hrvatica šokirala naciju: Sin mi od pete godine plaća kiriju

Foto: Pritnscreen/YouTube/Gloria

Hrvatska preduzetnica Tia Mamić je gostujući u panelu Gloria Talks ispričala kako svog sina (9) od malih nogu uči da raspolaže novcem, što će mnogi oceniti kao čudan sistem vaspitanja.

„Kada mi je mama umrla naslijedila sam njezinu mirovinu. Kada su druga djeca dobivala džeparac, ja sam raspolagala većim džeparcem te sam shvatila da novcem treba pametno raspolagati“, rekla je Tia.

Za Gloria Talks otvoreno je ispričala i kakav odnos njeno dete ima s novcem – dečak je počeo da dobija džeparac sa samo pet godina, „simboličnih 20 kuna“ što je nešto više od 300 dinara. Doduše, već tad je počeo svojim roditeljima da plaća „kiriju“.

Pročitajte još:

„Mi smo odmalena s njim puno razgovarali o novcu, o plaćanju režija. S džeparcem smo počeli kad je imao 5 godina. Dobivao je simboličnih 20 kuna. Rekla sam mu to ćemo staviti da je tvoja plaća, ti ćeš meni svaki mjesec od plaće davati 5 kuna za režije. Morao je shvatiti da se u kući sve plaća, da sve košta. Ako želiš sudjelovati u  kućanstvu, da bi nešto dobio, moraš to zaraditi. Primjenjujemo to već 4 godina. On je poprilično skroman i dobar dečko, nama to dobro ide. Ja sa svojim djetetom pričam otvoreno o o svemu“, rekla je Tia, čiji je očuh Ljuba Jurčić ekonomski stručnjak.

„Nema tu neke velike tajne, sajvetuje me i dan danas, imam veliku sreću da ga mogu pitati sve što se tiče moje tvrtke, on je tu briljirao. Dok sam odrastala, imali smo zdrav odnos prema novcu. Znao je da nikada neću potrošiti novce na gluposti“, rekla je.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram