Hit uputstvo mame iz Mladenovca kad dete gura ruke u šteker

Struja
Foto: Charles Gullung / ImageSource / Profimedia

Dete golo, boso, nevakcinisano, na snegu - upoznaje prirodu. Liže zemlju - tako jača imunitet. Mama mu ne daje meso jer nova istraživanja kažu da nije dobro... Obojena humorom i gorkom ironijom, uputstva za vaspitavanje deteta jedne mame iz Mladenovca podsećaju koliko zbunjuje i plaši, ali i nasmeje ono što svakodnevno slušamo o odgajanju mališana. Sve to nas podseti i da škola za roditelje ne postoji. Mada bi nekima, bez sumnje, trebala.

Objavu Divne Peškir, pod nazivom Uputstva za uzgoj budućeg srećnog deteta, uz njenu saglasnost prenosimo u celosti.

„Nevakcinisano dete ostaviti golo na snegu ili u potoku da se upozna sa prirodom i nauči da se snalazi. Takva deca porastu u snalažljive mlade ljude. Ako prežive.

Podstaći ga da liže zemlju, zbog stvaranja imuniteta. Povaditi gliste, dozvoliti mu da ih dodiruje. Idealno bi bilo da ih stavi u usta. Takva deca donose bolje poslovne odluke u budućnosti. Osim ukoliko gliste ne polože svoja jaja u detetov organizam, i pojedu ga iznutra.

Visoku temperaturu obarati pozitivnim stavom i osmesima. Dete u groznici skinuti, izložiti hladnom vazduhu i hladnoj vodi. Ukoliko baš plače i žali se na hladnoću, spustiti se na visinu njegovih očiju, i strpljivo mu objasniti da je lekar tako preporučio, i da će dobiti antibiotike kada lekar bude utvrdio da je bolest vidljiva golim okom i da se iz blagog crvenila grla pretvorila u gnojnu anginu.

Pročitajte još:

Dojiti ga, po mogućstvu na javnim mestima dok samo ne odluči da je bilo dosta. Ukoliko vaspitačica, učiteljica ili nastavnica nazovu i kažu da bi vaš mališan rado sisao upravo sada, bez razmišljanja krenuti u pravcu predškolske ili školske ustanove. Veza između majke i deteta koja se na ovaj način stvara je neraskidiva. Ne zaboravite da uklonite zaštitne tupfere sa bradavica, da se dete ne bi zagrcnulo ili ugušilo.

Zabraniti mu kravlje mleko. Ako plače i baš hoće – spustiti se na visinu njegovih očiju, i biranim rečima mu strpljivo objasniti koliko je mleko štetno za njegov digestivni trakt, prema najnovijim istraživanjima.

Zabraniti mu meso. Ukoliko plače, i baš hoće – spustiti se na visinu njegovih očiju, i biranim rečima mu strpljivo objasniti koliko je meso štetno za njegov digestivni trakt, prema najnovijim istraživanjima.

Ne vaspitavati ga. Svaka sugestija može imati fatalne posledice po njegovo samopouzdanje. Ukoliko ispoljava nerazumno i agresivno ponašanje, setite se – ko ste vi da odredite kakvo je ponašanje nerazumno i agresivno. Konsultujte facebook.

Ukoliko poželi da gurne prste u šteker, ili prolije vodu po produžnom kablu, ključno je da zadržite prisebnost, i ne izgovorite pogubnu rečcu ‘ne’. Dozvoliti mu da iskusi na svojoj koži negativne posledice lošeg izbora koji je napravio. Spustiti se na visinu njegovih očiju, i strpljivo proveriti da li diše. Pozvati hitnu, dati tačnu adresu. Ukoliko nema slobodnih vozila, imati razumevanja.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram