Diži se, Srbijo! Aniki ostalo još jako malo do cilja

Beba i porodica 01. dec 202017:20 > 17:33
Foto: Instagram/za_aniku

Anikini mama i tata su 12. novembra objavili da imaju rok da do sredine decembra skupe preostalih 1,2 miliona evra, kako bi devojčica bila spremna da u januaru primi terapiju, a sad su objavili da povlače kutije.

„Dragi Anikini pomagači, obaveštavamo vas da smo vrlo blizu cilju, toliko da danas povlačimo sve kutije i počinjemo sa uplatom sredstava sa različitih platformi“, objavila je Anikina porodica, ali i dodala da objava „nije u potpunosti euforična“.

„…Jer dok sve uplate ne budu proknjižene i vidljive i ne dobijemo zeleno svetlo od Budi human fondacije da raspolažemo sa dovoljnim novčanim sredstvima da platimo Anikinu terapiju, za nas borba nije gotova. Verujemo da ćemo u narednih 7-10 dana imati jasnu sliku i nadamo se daćemo se sa konačnim, euforičnim i radosnim vestima javiti uskoro“, napisali su na društvenim mrežama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SMS 858 na 3030 ???? (@za_aniku)

U međuvremenu je i država najavila da će Anika u Budimpeštu otići na lečenje avionom Vlade Srbije, tako da je devojčica bukvalno na korak do spasonosne terapije.

Pročitajte još:

Anika Manić iz Gornjeg Milanovca boluje od spinalne muskulatorne atrofije i njeno stanje se pogoršava sve više kako vreme odmiče. Disanje i gutanje su sve slabiji, a u životu je održavaju aparati. Njena porodica polaže sve nade u injekciju Zolgensma, koju može da primi u Budimpešti, a koja košta 2,1 miliona evra. A da situacija bude još teža i alarmantnija, njeni roditelji dobili su rok do sredine decembra da prikupe novac, kako bi devojčica u januaru mogla da primi terapiju.

U proteklom periodu cela Srbija se aktivirala kako bi se na vreme prikupila pomoć za Aniku – gimnazijalci su pokretali izazove, muzičari pravili koncerte, umetnici prodavali svoje radove, Miloš Mijailović i njegova sestra su dali kuću, a čak su i mede s Gardoša završile na licitaciji.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram