Davor i Anđela su godinama pokušavali da dobiju bebu, zamalo se pomirili sa sudbinom, a onda im je život pokazao koliko je čudesan

Foto: Facebook/Davor Rostuhar - storyteller

Život je čudo.

Borba za roditeljstvo je jedan od najaktuelnijih problema, i više stotina hiljada parova prolazi kroz neopisivo bolne trenutke i mučne periode dok pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Bilo da biraju prirodni put, usvajanje, vantelesnu oplodnju ili surogat, bitka koju vode, psihički, emotivno i fizički je nezamisliva za one koji se nisu našli u toj situaciji.

Ipak, da postoji svetlo na kraju tunela i da nikada, ali baš nikada ne treba da odustanete potvrdila je neverovatna priča Davora i Anđele Rostuhar, koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. Nakon što su se Anđela i Davor venčali, otišli su na nesvakidašnji medeni mesec, godinu dana su putovali oko sveta i istraživali ljubav kroz razne kulture. Put ih je vodio preko šest kontinenata i 30 zemalja, od Bušmana iz afričke pustinje do najvećih svetskih metropola, a iz toga su se rodili knjiga i film „Ljubav oko sveta“, u kojoj se prikazuju i razgovori sa onima koji su našli ljubav u prašumama i plemenima, sa onima koji nikad nisu pronašli ljubav, sa renomiranim svetskim naučnicima, ali, putujući kroz brojne izazove, oni su secirali sopstvenu vezu kako bi saznali šta je zapravo ljubav i da li je univerzalna.

Ovi avanturisti su pored divnih priča iz sveta, doneli i jednu ličnu. Posle dugih pokušaja da se na različite načine ostvare kao roditelji, uspeli su da dobiju poziv i maleni plus koji im je promenio ceo život.

Davor je na svom Fejsbuk nalogu opisao kako je to izgledalo.

„Dragi ljudi, vrijeme je da podijelim s vama ljepu vijest – točnije dvije!!

Anđela i ja postali smo roditelji!!!

Posvojili smo jednu malu super bebu!!

I čekamo još jednu!!

Whaaaaaaaat!?!?!Tri i pol godine pokušavali smo postati roditelji. Prolazili smo sve što treba da bi postali kandidati za posvajanje. I prošli smo pet pokušaja potpomognute oplodnje.

Koliko te to izmori i izmoždi, teško je opisati. Ženama to i fizički ostavi danak na tijelu, a na sve utječe psihički. Već smo se mirili s opcijom da nećemo imati biološku djecu. Ali nismo odustajali, i eto, napokon je upalilo.

A kad te krene, sreća se lijepi na sreću!

Vrlo brzo nakon što je test za trudnoću bio prvi put pozitivan – dobili smo i prvi poziv od jednog ureda socijalne skrbi u kojem su nam ponudili mogućnost da posvojimo jednu malu bebu!

Iako smo znali da je druga beba na putu, i da će biti iznimno teško sad odjednom postati full-time roditelj, nismo mogli propustiti takvu priliku. Oduvijek smo htjeli jedno biološko i jedno posvojeno dijete. I eto nam sad šanse da oboje riješimo odjednom!

I tako je nakon samo 12 dana svakodnevnog druženja s bebom i prilagodbe, ona došla kod nas – zauvijek! Rea Rostuhar! Već smo tri mjeseca roditelji, i sad kad smo se malo ufurali u to, mogu vam reć’ da je super! Anđela je u šestom mjesecu trudnoće. Nije nimalo lako, ali je predivno. Uživamo u svakom trenu! “

Čestitamo!

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram