Čudna navika roditelja u Švedskoj koja bi šokirala Srbe

Foto: Shutterstock

Teško je uskladiti realnost i želje.

Istraživanje koje je pre nekoliko godina sproveo jedan švedski magazin za mame otkrilo je da tri od deset švedskih majki imaju seks sa svojim partnerima dok njihove bebe leže u istom krevetu. Poređenja radi, u Americi je rađeno slično istraživanje u kom je 59 odsto roditelja reklo da imaju seks dok je beba u sobi.

Časopis „Mama“ otkrio je i da 48 odsto švedskih mama uspeva da ima seks jednom do dva puta nedeljno, dok je samo četiri odsto tvrdilo da su sa partnerima intimne svakodnevno.

Većina majki u Švedskoj, 51 odsto, izjavile su u anketi da imaju seks samo jednom ili dva puta mesečno, a sedam odsto njih samo jednom ili dva puta godišnje.

Zahtevi svakodnevnog života često stoje na putu majkama da ostvare svoje seksualne snove, pokazalo je istraživanje.

„Volela bih da češće preuzimam inicijativu, ali često sam previše umorna i nemam energije da započnem bilo šta. Seksualni nagon je tu, pa ako moj partner započne seks, ja sam za“, rekla je za magazin Mama jedna 34-godišnja majka troje dece.

U pogledu toga kada i gde švedske majke imaju seks, istraživanje je pokazalo da ogromna većina – 90 odnosno 92 odsto – ima seks noću, u spavaćoj sobi.

Švedske majke su takođe izjavile da je borba za balansiranje između posla i porodičnog života ostavljala malo vremena za dugo vođenje ljubavi, a samo jedan procenat je imao seks koji je trajao sat ili više.

Većina, što je 65 odsto, je rekla da vode ljubav od 15 do 30 minuta.

Jedna od četiri švedske majke izjavila je da mašta o nevernosti, dok je 10 odsto izjavilo da su zapravo prevarile svog partnera.

Švedske mame su iznele i neke ideje o tome kako bi želele da začine svoj seksualni život, da on ne bi bio rutinski.

„Nove poze, a ne samo na brzinu. I da se dešava na uzbudljivijim mestima napolju“, rekla je 32-godišnja majka dvoje dece.

„Povremeno da više koristimo seksi igračke“, rekla je 36-godišnja majka jednog deteta.

Istraživanje je bilo zasnovano na odgovorima 663 majke, od kojih je 92 odsto u braku ili su živele sa svojim partnerom.

Poređenja radi,  u Americi je rađeno slično istraživanje u kom je 59 odsto roditelja reklo da imaju seks dok je beba u sobi.

***

Bonus video: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram