Bizaran trend na TikToku: Roditelji, nije smešno kad ovo radite svojoj deci

Foto: TikTok/jvegaa

Ljudi, da li je ovo normalno?

Trend koji kruži TikTok-om koji uključuje roditelje koji se šale sa svojom malom decom privukao je pažnju terapeutkinje koja se bavi traumom i ona je upozorila roditelje da je ovaj trend više od bezazlene šale.

„Ghost prank“ uključuje plašenje dece pomoću TikTok filtera i na ovoj društvenoj mreži kruži već više od stotine video snimaka koji su postavili roditelji koji zezaju svoju decu da je duh u sobi sa njima

Obično smeste svoju decu u sobu, zatim brzo izađu i zatvore vrata za pre nego što se na ekranu pojavi animirani duh sa blistavim crvenim očima koji se preteće cereka.

@jvegaa My innocent, sweet baby did not deserve that🥲I cried after because that was mean😭 never again #fyp #tiktok #hauntedfilter #scareprank #babiesoftiktok ♬ ghost's crying - V.A.

Naravno, duh je samo filter koji generiše TikTok i 100% je lažan, ali većina dece prikazane na video snimcima to ne zna.

Klipovi se obično završavaju tako što oni vrište i plaču za svojim roditeljima, dok očajnički pokušavaju da otvore zatvorena vrata.

Popularni hashtag „#Ghostprank“ je prikupio preko 165 miliona pregleda na ovoj aplikaciji, a terapeutkinja koja se bavi pojmom traume kod dece je iskritikovala roditelje koji su svoju decu podvrgli ovoj šali

U videu koji je pregledan više od pola miliona puta, korisnica TikTok-a, licencirana terapeutkinja sa iskustvom u lečenju traume, objašnjava kako novi trend ovakvih duhovitih šala uzrokuje više štete nego koristi.

@h_e_z_y_helps This is in no way shape or form FUNNY!!!!#parentingadvice #greenscreenvideo ♬ suara kuntilanak - solehudin1294

„Kao terapeutkinja sa iskustvom u lečenju trauma i koja pretežno radi sa traumatizovanom decom, apsolutno sam besna zbog toga koliko je video snimaka sa ovom tematikom“, kaže ona. „Ovo nije trend.“

Ona kritikuje roditelje koji objavljuju video snimke ovakvih šala, tvrdeći da traumatizuju svoju decu samo da bi stekli više pregleda i lajkova na društvenim mrežama.

„Ako sumnjate da ovo nije traumatizirajuće, hajde da pređemo na definiciju traume“, kaže terapeutkinja.

„Trauma je bukvalno svaki stresan ili zastrašujući događaj koji je nepredvidiv i dugotrajan“, nastavlja ona. „Ako mislimo da je smešno da ovo radimo našoj deci, i da to objavimo na internetu, šta još radimo našoj deci?“ nastavlja ona.

„Namerno traumatizovanje vaše dece ne treba smatrati bezazlenim ‘smešnim’ trendom!!!!” dodala je terapeutkinja u tekstu koji ide uz video.

Ona upozorava roditelje da se ne iznenade kada njihova deca budu mučena noćnim morama kao rezultat ove šale.

***

Bonus video: Kome poveravamo decu na čuvanje?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram