Besplatan panel za trudnice i buduće tate u Novom Sadu

panel trudnice
Foto: Promo

Budući roditelji će moći da čuju savete u vezi porođaja, suplementacije tokom dojenja, prvih dana sa bebom kod kuće.

Jun je povezan s novim počecima, rastom i obnovom, a roditeljstvo se takođe smatra novim poglavljem u životu roditelja i dece. Međutim, malo je poznato da je jun takođe i Mesec roditeljstva. Cilj ove inicijative je da proslavi i podrži sve roditelje u njihovoj ulozi odgajanja dece.

Tim povodom i Humanitarna organizacija „Klub beba trudnica i mama“ iz Niša 23. juna u hotelu „Šeraton“ u Novom Sadu s početkom u 17.00 časova organizuje besplatan panel za trudnice i buduće tate pod nazivom „Dobro došla bebo“  u cilju njihovog okupljanja i edukacije od strane eminentnih doktora iz oblasti ginekologije i pedijatrije.

„Roditeljstvo je jedno od najuzbudljivijih i najizazovnijih putovanja koje možete doživeti u životu. To je privilegija i odgovornost koja zahteva ljubav, strpljenje, posvećenost i puno snage“, kaže dr Jelena Nišević Lazović, specijalizantkinja ginekologije i akušerstva i jedan od predavača na panelu.

Dr Nišević Lazović je nedavno postala mama i jednog dečaka i ona će na panelu podeliti i lično iskustvo trudnoće i porođaja.

dr Jelena Nišević Foto: Privatna arhiva

Kako doktorka kaže, u nekom momentu naiđu prepreke, dileme, izazovi, postane teško, postanete umorni, iscrpljeni, a dete je tu – traži, hoće, ima potrebe. Onda nad ljubavlju preovladaju strahovi, nesigurnosti, nerazumevanje, pad samopouzdanja. Ove emocije i situacije su zajedničke roditeljima na svim meridijanima, očekivane, uobičajene.

„Obeležavamo mesec roditeljstva da bismo skrenuli pažnju na roditeljstvo u svakom smislu, da se javno govori o tome da nije uvek lako i lepo, ali da uz adekvatnu podršku porodice, društva i okoline sve prepreke je moguće prevazići“, ističe dr Nišević Lazović.

Na panelu će budući roditelji moći da čuju savete u vezi porođaja, važnosti primene suplementacije tokom dojenja, i kako se pripremiti za prve dane sa bebom kod kuće.

panel trudnice dobordošla bebo
Foto: Promo

Panel „Dobro došla bebo“ organizuje se okviru kampanje „Pojačajmo svest o zajedništvu i povećanju nataliteta“ u okviru koje se održavaju besplatne edukacije budućih mama i njihovih partnera, kako o trudnoći tako i o nezi bebe.

Humanitarna organizacija „Klub beba trudnica i mama“ iz Niša postoji od 2016. godine i broji preko 10.000 članova. Za sve prisutne goste partneri i Klub su obezbedili razne korisne poklone za mamu i bebu, kao i poklon vaučere i popuste. Na skupu se čekuje se učešće stotinak trudnica iz Novog Sada i Vojvodine.

Prijave i više informacija putem Instagram profila @melly_kbtim.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram