Bebini nokti koji su izazvali rat među mamama

nokti beba
Foto: Reddit

Malo šta može da izazove raspravu na internetu kao potez neke mame, pa makar sve bila šala. Poslednji u nizu je prilično uznemirijuć snimak bebine ručice sa dugim manikiranim noktima.

Sve je počelo kad je jedna mama na Fejsbuku objavila četiri fotografije svoje bebe i pohvalila se da joj je uradila manikir. Na svakoj fotografiji je drugačiji oblik noktiju i druga boja, a ljude su najviše šokirali nokti oblikovani u špic i ukrašeni dijamantima.

bebini nokti
Foto: Reddit

Da sve bude gore, ova majka je drugim mama ponudila istu uslugu.

„Mogu da sredim nokte vašoj bebi, pošaljite mi poruku“, stoji u opisu fotografija koje su se ubrzo proširile i Reditom.

Pročitajte još:

I onda se sve zakuvalo. Odmah su se javili oni koji su isticali kako je vrlo opasno da beba ima tako duge i oštre nokte jer može da se povredi.

„Bebini nokti treba da budu kratki da se ne bi povredila. Ovo je jako jadno i glupo“, napisala je jedna mama.

Druga se pitala šta to nije u redu s ovim svetom. I ostale su se redom nizale sa upozorenjima i isticale ono što je svakom iole razumnom čoveku sasvim očigledno.

Ipak, bilo je i onih koji su primetili kako je vrlo moguće da se iza svega krije fotošop, da je sve samo jedna (neslana) šala, mada se mama koja je fotografije objavila – nije oglasila o tome, prenosi The Sun.

Sve to je još jedan podsetnik na brojne situacije koje viđamo skoro svakodnevno – neka mama kaže kako radi nešto sa svojom bebom, bilo da se pohvali, bilo da posavetuje druge, i eto salve osuda. Ispostavi se onda da je svaka u pravu i da svaka ima mišljenje koje je jedino ispravno – i o hranjenju bebe, i o dojenju, i o odvikavanju od pelena, i o spavanju s roditeljima… Zaboravi se u svemu tome da su svaka beba i mama za sebe i da jednog jedinog ispravnog pravila baš i nema. I kako onda da se u svemu ne smetne s uma i mogućnost da je neka slična objava na društvenim mrežama – samo šala, na koju ne moramo uvek da se upecamo.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram