Bebe rođene u martu su posebne, šest je razloga za to

Foto:Shutterstock

Sivi zimski dani približavaju se svom kraju, a u vazudhu sve više miriše proleće. Ovaj mesec je prelep za postati majka, a i prilično sjajan mesec za one koji će se roditi.  U narednim redovima pročitajte šta nauka govori o bebama rođenim u martu.

1. Brzo će napredovati u korporacijama

Bebe rođene u ovom mesecu imaju najveću verovatnoću napredovanja na poslu. Istraživanja pokazuju da je najviše direktora preduzeća rođeno u ovom mesecu.

Jedno istraživanje sprovedeno među 375 direktora otkrilo je da čak njih 12,5 odsto rođendan slavi u martu, piše miss7mama.

2. Manja je verovatnoća da će biti kratkovidni

Studija sprovedena na 300.000 vojnika pokazala je da deca rođena leti imaju veći rizik da budu kratkovida. Prolećna deca imaju puno manju verovatnoću da će biti kratkovida.

3. Prirodno su optimistični

Studija iz 2014. pokazala je da su bebe rođene u martu (i njihovi vršnjaci iz aprila i maja) u osnovi rođeni optimisti. Imaju urođen pozitivan stav prema životu.

4. Imaju manji rizik od astme

Prašine i grinja u ovo doba godine ima u izobilju, što može biti nelagodno za alergičare, ali odlično za bebe rođene u ovom mesecu. Prema istraživanju iz 2015., deca rođena u martu imaju manje šanse za razvoj astme jer njihova izloženost prašini u prvim mesecima života jača imunološki sistem.

5. Verovatno će biti noćna ptica

Jedna studija o spavanju pokazala je da će deca rođena u proleće i leto verovatno biti noćne ptice u odrasloj dobi, ali da neće hteti ni rano na spavanje kao bebe.

6. Optimistične Ribe ili strastveni Ovnovi

Ova dva astrološka znaka poznata su po svojoj odlučnosti, odnosno strasti. Bebe rođene između 1. i 20. marta su optimistične Ribe, dok su one rođene nakon 20. marta vatreni i strastveni Ovnovi.

BONUS VIDEO: