VIDEO Mladim pastuvima iz Novog Sada koji ocenjuju devojke na ulici

Foto: WR7 / Shutterstock.com

Dokle će žene u Srbiji trpeti ponižavanje na svakom ćošku?

Kažu u Srbiji nema mesta feminizmu, u Srbiji je za žene super, imamo sva prava koja hoćemo, a još volimo da tražimo i „leba preko pogače“.

Možemo da radimo, možemo da glasamo, da nosimo farmerke i vozimo kola, pa šta bi još htele?

Takođe, Srbija je zemlja velikih muškaraca ko od stene odvaljenih, muškarčina, pastuva i lavova koji su hitri na nogama da odbrane i osvoje svoju ženku koja je možda, nevina i nesmotrena kao antilopa, samo pošla do radnje da kupi uloške, ali se na pola puta tu našao neki baja koji je sebi za cilj postavio ili umreti ili smuvati. Treće ne postoji kao opcija.

A kada se pravi srpski muškarac umori od neiscrpnog lova na ženke u autobusu, parku ili prodavnici, kada mu noge utrnu od pravljenja čeke na svim popularnim pojilištima ženki, on mora, sa ostalim mužjacima da sedne u kladionicu i da sebi oduška. Pa ima i on dušu!

Ako vas do sad nisam razljutila i umorila, verujem da će ovaj klip koji ćete videti uraditi baš to, ako ne i gore, pošto je meni jutros priredio dnevnu dozu besa kao da vožnja 83-ojkom u špicu nije bila dovoljna.

Selimo se na trenutak u prestonicu kulture, Novi Sad, kulturni bastion naše male brdovite zemlje.

U tom Novom Sadu, neki mužjaci su se baš umorili od svog dnevnog lova i rešili sebe da počaste sa par tiketa i možda kojim grčkim kinom za 50 dinara jer im je toliko ostalo od kusura što im je dala keva nakon što su potrošili pare na pljuge i kafu, a svi znamo da ne postoji veći stub oslonca balkanskog muškarca od njegove majke.

Umornih sapi, mužjaci sa poremećajem ličnosti sportskog komentatora su zaključili da nije dovoljno veliki udarac za njihov ego to što njihove nepročitane poruke bleje u inboksu drugih ženki ili to što im se na ulet u kafiću odgovorilo sa „beži budalo“, i shodno tome odlučili da svoje mišljenje o tuđem izgledu daju javno na krajnje ponižavajući način.

@rogovic13 😂 #fyp #ocenjivanje #dif #novisad ♬ Mi balkanci - Beko

Pošto ste pogledali video klip i obezbedili sebi dnevni unos idiotizma, vreme je da ovu situaciju razložimo na logičke činioce.

Dakle, šta se ovde u stvari desilo? Pa ništa, baš dobra fora, he-he.

Opšte je poznato da žene žive, dišu i kreću se ulicom zbog muškaraca, farbamo se, friziramo, šminkamo i oblačimo isto zbog pripadnika jačeg pola, a hrana nam je da nam kažete kako izgledamo i možda ništa na svetu ne volimo više od „lepotice“ i „lepša si kad se nasmeješ“,  takođe uživamo i u ritualima koji prethode parenju kao što su zviždanje, uzvikivanje i namerno dodirivanje u prolazu, i šta je onda tačno problem kada neko pokušava da nam oceni izgled? Pa čija je krivica što izgleda kao trojka?

Pošto su momcima sa video klipa ove informacije urezane u mozak kao 10 božijih zapovesti, oni verovatno misle da je ovo skroz legitimo i opravdano ponašanje dok sede u kladionici i troše pare svoje mame pošto sumnjam da su dovoljno sposobni da ih sami zarade.

Drugo obrazloženje je da misle da su bogovi humora, a za manjak smeha odobravanja krive ovaj vrli novi svet u kome je strejt beli muškarac postao ugrožena vrsta, u međuvremenu im nikako ne pada na pamet da je možda baš ovo ponašanje uzrok izumiranju te vrste na našim prostorima.

I treće, najlogičnije obrazloženje je da je manjak seksualnog odnosa u njima izazvao toliku količinu frustracije da više ni uzastopno gubljenje na tiketima ne može da ga nadoknadi.

Ego pati, razrogačio je oči i razulario se progutavši ono što bi trebalo da se ovim pastuvima nalazi između nogu, međutim igrom okolnosti desila se ona narodna stara „s konja na magarca“.

***

Bonus video: Šerijatsko pravo- Afganistan u strahu od surovih kazni


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram