Sram te bilo Madona!

Stav 27. sep 202112:12 > 13:33
Madona
Foto: B4859 / Avalon / Profimedia

Svaka Madonina godina, a ima ih 63 vam maše sa crvenog tepiha na kom joj onaj dečko, što može da joj bude unuk, liže lice. A nije joj unuk znate, kao nijedan od svih igrača, bodigarda, modela s kojima je oduvek iritirala tete u braon suknjama do pola lista, one što im lak izjeo kosu al' frizure i moral stoje kano klisurine.

Madona ni u špic Gotje korsetu 1990. nije marila za utiske pristojnih, pobožnih čuvara vrlina, onih što gotovo perverezno uživaju u zvuku svog jezika dok dodiruje nepce i kaže c, c, c.

Kako kaže pesma – Express yourself, i eno, žena to radi postojano od osamdesetih, ali se nekako očekivalo da kad pređe petu banku upadne u mod „nisu za mene više farmerke, od sad samo samo ortopedske cipele i kad će Lurd više da se uda da mi unuci podare smisao“.

A šta gospođa radi umesto toga? Ispegla lice ko babin porculan, vrlo ozbiljno doživljava filtere, nađe dečka umesto unuka, dođe na crveni tepih s tijarom na kojoj piše „fuck you“, i ooo poganosti – dečko joj poliže lice tu pred celim svetom. Fuj fuj.

Voli vas Madona dok se krstite što nije po vašim merilima. Ali znate šta? Njoj je to njena borba dala. Da, borba. Nije ona samo to što birate da vidite. Ima tu mnogo važnijih stvari od botoksa i mladih momaka.

 

Luiza Čikone se bori već četiri decenije, a sve njene borbe imaju veze sa osvajanjem slobode. O seksu je pevala u venčanici, ne slučajno. Zbog nje smo golotinju počeli da gledamo drugim očima. Zalagala se za jednakost diskriminisanih, ukazivala na licemerje Vatikana, pomagala deci iz Afrike.

 

 

Govorila je javno o svojim abortusima i pravu žena da odlučuju. Rodila je dvoje i usvojila četvoro dece. I sada, u 63. se eto usuđuje da pokaže da joj je seksualnost i dalje broj jedan, iako bi trebalo da rešava sudoku u udobnom bade mantilu. Teško da ćete taj film ikad da gledate, njeno parče slobode je definitivno osvojeno doživotno i neka nam poživi 100 godina tako skandalozna, beskompromisna i svoja.

***

Bonus video: Madona

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram