Ne, botoks ti neće pomoći da postaneš privlačna u pedesetim

Foto Privatna arhiva

Ništa ne pada s neba.

Nicole Kidman, koja je ovog ljeta napunila 55 godina, snimila je editorial za The Perfect magazin nedavno. Pokazala je svoje ubojite bicepse, ravan trbuh i savršene noge. Jennifer Lopez ne prestaje puniti medijski prostor otkako se pomirila sa starom ljubavi Benom Affleckom. Na slikama prije 20 godina izgleda dobro, na današnjim sa svoje 53 – fenomenalno. Halle Berry, Oskarovka koja ima 56, objavila je seriju besplatnih vježbi na aplikaciji FitOn i pokazala da izgleda kao boginja. Pjevačica Gwen Stefani će uskoro 53, a udala se za kolegu Blakea Sheltona prošle godine. U minici. Najveće zvijezde Balkana – Ceca, Seve i Karleuša već su debelo zagazile u zrelo doba, ali i dalje su na vrhu.

Naravno da fenomenalno izgledaju i 20-godišnjakinje (koje tako voli Leonardo di Caprio), ali žene u 50-ima posebno zrače. Jer sve što su radile u životu – na njima se i vidi. Gotovo svi dobro izgledaju u mladosti (osim ako nisi baš nekom nesrećom povukao na glavatog dedu). No, kako godine odmiču – vidi se zapravo rad na sebi – fizički i mentalni.

Istina je, naravno, da ljepota blijedi i često se različito vrednuje kod muškaraca i žena, ali je također naša percepcija privlačnosti o sebi i drugima kombinacija onoga što je izvana i onoga iznutra. Psiholozi navode kako smo se skloni osjećati najprivlačnije kada se osjećamo dobro sa sobom – kada imamo iskrenije razumijevanje o tome tko jesmo, a tko nismo; kada smo preuzeli odgovornost za kreiranje vlastitih života.

Drugim riječima, kada stvaramo i trudimo se, a ne stagniramo. Ako hoćeš dobar ten – idi kod kozmetičara, radi jogu za lice, stavljaj maske, ako hoćeš dobro tijelo – vježbaj, ako hoćeš jak um – meditiraj, radi na sebi, čitaj. Ništa ne pada s neba.

Jer stav koji se dobiva jačanjem uma i tijela daje auru privlačnosti koji nikakva količina botoxa ne može. Živjele 50-te!

***

Bonus video: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

*

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Instagram