Moj tok misli za vreme jednog treninga

Fitnes
Foto: Matytsin Valery / TASS / Profimedia

Kažu treneri da u tih sat vremena ne treba misliti ni na šta drugo osim na sebe. "Ostavite posao, decu, pare, sve sad po strani, ovo je vreme samo za vas", tako nekako zvuči instrukcija, ali moj mozak ne sluša.

Zaduvala sam se, a tek se zagrevamo. Vidi što su dobre one patike. Bože, kako se lepo prelama ovo sunce, jao štap, mrzim vežbe sa štapom, posebno ono kad ga držim iza, otpašće mi vrat, možda onda i glava, to ne bi bilo loše. Koliko je sati? Sat je predaleko, ne vidim, čekaj da probam, je l’ realno da je prošlo tek sedam minuta? Vidi pseća dlaka na strunjači, mora da je Norina. Ne mogu ni na trening bez njenih dlaka.

Zašto me sad desna ruka boli više od leve? Nema logike, držaću tegić malo više malim prstom možda bude lakše. Jaooo skakanje! Koliko? Minut i po? Ivana, diši ravnomerno i nađi tačku koju ćeš da gledaš. To bre! Tako, ne skreći pogled i ne menjaj udah-izdah, ritmično, udah-izdah. Još 30 sekundi, odlično, mogu, nije mnogo teško. Majko moja još 15 sekundi, umreću, boli me stomak, oči, kosa, a ne noge. Kod mene sve naopako.

Kako sad sve uzele 5kg teg, a samo ja 2,5? Pa nisam valjda slabija od one gospođe što kad radi čučanj deluje kao da će propasti u prizemlje? Šta ću za večeru? Svratiću u prodavnicu da se častim nečim lepim, masnim.

Opet ova užasna vežba! Curi mi znoj niz šišku, upašće mi u usta. Ona tamo nešto mnogo kašljuca. Bravo bre, treća serija bez zabušavanja. Šta ću sutra da obučem? U pm. Nisam platila onaj račun, a opomenuli su me. Bolje da se ni ne gledam u ogledalu, ovo je bedasto. Evo sad i moja kosa po strunjači. Trbušnjaci…samo da ne da one…koliko je sati? Ne vidim sat, čekaj. Još 20 minuta? Šta mi je ovo trebalo? Zašto mučim samu sebe? Mogla sam da budem pod ćebetom i jedem čips, muka mi je više od priča o zdravoj hrani. Vidiš kako su se svi koji zdravo jedu razboleli od korone…Možda ipak skuvam potaž od povrća. Ma ne, to ću sutra.

Vidi što je bezobrazan, uvek uštine jedno brojanje, pa umesto osam ponavljanja bude 9, e ja ću da radim osam, neće moći…uvek mi se urade samo gornji trbušnjaci, posle porođaja sam se pozdravila s donjim, je..m ti carski rez. Ne lupaj, anestezija je zakon, probudiš se i gotovo, ko šiša trbušnjake? Vidi onu devojku, prvi put je vidim, sto posto radi vežbe Kim K. za guzu…glupačo Ivana, fokusiraj se na vežbe. Evo, još malo, sad će ono dizanje noge, leđa i gotovo. Ja ne mogu više, vrti mi se u glavi. Pa kad nisi jela. Sad ćeš sve da nadoknadiš. Naopako. Baš me briga, možda umesim i lepinje. Haha kako mi noga smešna u ovom položaju, ko da sam iščašila kuk.

Još 3, 2, 1. Udahniiii, izdahniiii, izvuci ruke visoko…uh što je dobro, mogu da poletim ili povučem kamion, jedva čekam sledeći put, trening je zakon.

***

Bonus video: Joga vežbe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram