Da sam pjevačica nastupala bih samo u Beogradu

Nađa Irena Fišić
Nađa Irena Fišić Foto: Privatna arhiva

Ja da sam pjevačica ili imam band - ja bih nastupala samo i isključivo u Beogradu.

Nađa Irena Fišić zagrebačka je novinarka sa više od 20 godina iskustva u medijima. Nakon Azije i i Balija, izabrala je Beograd za svoj dom. Ovde živi nešto duže od godinu dana i svake će subote prenositi svoje utiske – šta je oduševljava, čudi, šta ne razume i zašto misli da je Beograd trenutno najbolji grad za život.

Pa takva količina nevjerojatnog zanosa nije zabilježena još otkako se padalo u trans zbog Beatlesa.

Meni je naprosto nevjerojatno da se s toliko entuzijazma odlazi na apsolutno SVE koncerte koji se održavaju. I da karte planu u trenu.

Bilo da se radi o nekoj estradnoj zvijezdi koja nastupa u Areni (tipa pop Tony Cetinski ili mega zvijezda Lepa Brena), koncertu u Kolarcu, rock nastupu u SKC-u – svi su tamo. I često ista publika ide na sve koncerte.

Kod nas primjerice netko tko ode na pop note Tonyja ni mrtav ne ide na punk žesticu Repetitor. I obrnuto. Kod nas je publika pomalo snobovska, teško se opušta. Ali ovdje… Ovdje se sve cijeni, svemu se raduje, sve se podržava. Toliko ljubavi ove publike je apsolutno dirljivo.

Neki od najbitnijih koncerata u povijesti – koji uključuju onaj Black Sabbatha na američkoj turneji kad je bubnjar Bill Ward u New Yorku otkinuo dio bubnja i bacio ga u publiku, ne bi li je natjerao na reakciju – ovdje se ispisuju svakodnevno. Svaki je koncert kao da sutra ne postoji. U Beogradu je dovoljno da izvođač podigne ruku i da krene dinamit u publici.

Nedavno je održana regionalna diskografska konferencija i na nekoliko su mjesta održavani koncerti – relativno nepoznatih grupa u usponu. Headliner je bio zagrebački Elemental u Domu Omladine, koji se svojim hip hopom možda i nije uklapao u indie, punk rock vibe ostatka ekipe.

Ali naelektrizirana atmosfera u publici koja se gibala u istom ritmu s Remi i ostatkom ekipe na stageu, pa ista ta publika koja je onda prešla u Cetinjsku slušati potpuno drugu vrstu muzike i na kraju završila u Drugstoreu gdje se svirala potpuna alternativa – mene je to dirnulo i držalo još danima. Zna se gdje će biti prvi koncert mog “na pol” banda!

***

Bonus video:  Dodela Gremi nagrada i poznati na crvenom tepihu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram