Beograđanke – Amazonke koje svako želi na svojoj strani

Foto: Privatna arhiva

Dramatika je na ceni.

Nađa Irena Fišić zagrebačka je novinarka sa više od 20 godina iskustva u medijima. Nakon Azije i i Balija, izabrala je Beograd za svoj dom. Ovde živi nešto duže od godinu dana i svake će subote prenositi svoje utiske – šta je oduševljava, čudi, šta ne razume i zašto misli da je Beograd trenutno najbolji grad za život.

Glasne, dramatične, bez dlake na jeziku, srčane, tople, sa sjajem u očima, pune života, duhovite i spremne na akciju, pričljive, zgodne, atraktivne, borbene… Beograđanke su toliko osebujne i u toliko slojeva da treba vremena da ih “savladate”. Ali jednom kad uspijete ući u njihov posvećeni krug – čuvat će vam leđa zauvijek.

Foto: Privatna arhiva

Kad sam tek došla, bile su mi “too much”. Prvo što primijetite je izgled – sve su sređene i zbegecane uvijek i svagdje. Od prodavačice u pekari koja ima savršen make up i nokte, preko tete u dućanu koja ima umjetne trepavice i tuš na očima u rano jutro, do noćnih izlazaka koji su kao da ste kročili na modne piste.

Ovdje su djevojke i žene baš prekrasne, ali još to vole i dodatno naglasiti. Dramatika je na cijeni – kako u izgledu tako i u emocijama. Mentalitet im je eksplozivan i glasan, ali kad se prođe ta prva barijera, otkrijete da je i topao, ljudski, pun suosjećanja i brige. Puno su sličnije Splićankama, nego nama Zagrepčankama.

Beograđanke su prave urbane Amazonke – nema prepreke koje one ne mogu savladati, a opet imaju tu toplu, široku slavensku dušu kao malo tko. Baš ih volim.

Moje je pleme Beograđanki baš jako – Glamazonke spremne na akciju u svako doba dana i noći.

Foto: Privatna arhiva

Kad je dobro ili loše. Kad zagusti, kad treba stati na moju stranu, kad treba putovati, piti, planinariti, liječiti slomljeno srce, veseliti se novim počecima, davati podršku u poslu, zalijevati cvijeće, ići po restoranima… Još se nije dogodila situacija da su me moje Beograđanke iznevjerile ili nisu imale vremena. Taj posvećeni krug beogradskih žena u koji sam nekako uspjela upasti i koji sam zaslužila ne znam čime – to je moja beogradska obitelj i razlog zašto još više volim ovaj grad.

***

Bonus video: Joga za bolove tokom ciklusa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram