Znakovi koji pokazuju da treba da bolje brineš o svom telu

nega
Foto: Volodymyr Melnyk / Alamy / Alamy / Profimedia

Čak i ako se trudite da živite zdravo, vaše telo i dalje možda pati. Postoje znakovi po kojima možete znati da se morate još više brinuti za njega.

Nizak seksualni nagon

Roditeljstvo, godine braka… sve su to razlozi koji utiču na polne odnose, odnosno njihov izostanak. Međutim, ako baš nikad nemate želju za seksom, problem je možda u vašim hormonima. I u ovom slučaju prvi je korak razgovor s lekarom i analiza hormona.

Hormonska neravnoteža može dovesti i do ozbiljnijih stanja, kao što su umor, depresija, gojenje, pa čak i srčane tegobe, zbog čega je bitno na vreme se pobrinuti za ovaj problem.

Stalno vam se spava

Kvalitetan san ključna je komponentna vašeg zdravlja koja utiče na svakodnevno funkcionirsanje i kvalitet života. Ako se borite s nesanicom duže vreme, razgovarajte s lekarom, koji će znati jesu li vam potrebna određena testiranja kako bi se otkrio uzrok nesanice, piše Azra.ba.

Jako suva koža

U hladnijim mesecima se mnogi bore s problemom suve kože. Neka deo vaše svakodnevice postanu hidratantna sredstva koja su kompatibilna s vašim tipom kože, a u dnevni jelovnik dodajte hranu bogatu zdravim mastima kao što su avokado, orasi, masline…

Naime, suva koža može biti i znak da vam manjka masnih kiselina.

BONUS VIDEO: Šta nam se dešava dok spavamo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram