Venera u Biku: Dani za uzbuđenja i uživanje

Lejdi Gaga
Lejdi Gaga; Foto: Profimedia.rs

Planeta ljubavi je 4. marta ušla u najsenzualniji znak Zodijaka, što može da znači samo jedno - čeka nas jako uzbudljiv period, pun potencijala za pravo uživanje.

Nakon nepunih mesec dana u Ovnu, gde se Venera generalno ne oseća kao kod kuće, sada konačno dolazi na svoj teren – u znak Bika, kojim i inače vlada. Izraženi su čulnost, hedonizam, želja za sigurnošću, stabilnošću i stvarima koje zapravo život čine lepšim. Ova plodonosna energija stvara idealne uslove za započinjenja nove veze ili upoznavanje ljudi, ali nemojte da se iznenadite ako primetite da ste izbirljiviji nego inače – Venera u Biku vas podstiče da ne pristajete ni na šta manje od najboljeg. Drugim rečima, Venera želi da se zabavi, ali ima i dosta visoke kriterijume. Međutim, kad naiđete na osobu koja ispunjava sva očekivanja, budite uvereni da u ovom periodu imate podršku planete ljubavi da se bacite u akciju!

Pročitajte još:

Bik je poznat po tome što zna da uživa u životu svim čulima i pravi je hedonista, pa je tako i Venera u njemu okrenuta telesnoj bliskosti, uživanju u lepih stvarima, dobroj hrani, omiljenoj muzici, lepim materijalima i luksuzu. Ova Venera je takođe i veoma erotična – ona ne želi samo seks, ona želi ceo doživaljaj potpunog prepuštanja svakom dodiru, poljupcu, dahu i mirisu. Dodatna senzualnost u ovom periodu čini da se ljudi osećaju povezanije tokom seksa, što može da bude sjajna stvar i za parove koji su dugo u braku ili vezi, i za sve sing ljude, koji mogu da očekuju nezaboravne susrete. Na jednu noć, ili više. Samo, budite pažljivi, jer zajedno sa svojom čulnošću, Venera u Biku donosi i dozu posesivnosti.

Ovaj tranzit Venere nas poziva da usporimo, da razmislimo, da udahnemo, da osetimo – da uživamo. U svakoj pesmi koja nam se svidi. U svakom zalogaju dobre hrane, ili gutljaju kvalitetnog vina (zaboravite na jeftina pića u martu, ne želite da ljutite Veneru u njenom najluksuznijem izdanju). Podstiče nas da dotaknemo, da pomirišemo, da probamo, da budemo u trenutku. Da živimo najbolju verziju života – ali, u skladu sa mogućnostima. E, tu dolazimo do potencijalno problematičnog faktora Venere u Biku, jer u svem svom hedonizmu često ume da zaboravi na realno stanje stvari i da se zanese. Zato, samo polako. Dajte sebi oduška i uživajte, ali bez preterivanja.

Generalno, ova Venera će najbolje uticati na zemljane znakove, iako svi možemo da očekujemo povećanu senzualnost. U svakom slučaju, iskoristite ovaj period da ugodite sebi, jer ćemo ceo maj i deo juna provesti pod retrogradnom Venerom u Blizancima, i tada će nam svima trebati energija koju ćemo nakupiti ovih dana.