U kakvoj su vezi Netfliks i umor od donošenja odluka?

netflix
Foto: rarrarorro/Shutterstock

Pravljenje izbora između dve ili više opcija nije nimalo lako. Slatko ili slano, dan ili noć, zima ili leto, ubrajaju se u jednostavnije dileme, ali danas iznosimo nešto složeniju problematiku. Naime, verovatno ste često u prilici da se u Netfliksovom katalogu, koji nudi serije, dokumentarni program i filmove, izgubite birajući šta da gledate to veče.

POGLEDAJTE JOŠ:

Dijego Redolar, po zanimanju neuronaučnik i univerzitetski profesor, sugeriše da nam mozak pomaže kada su opcije ograničene, ali sa povećanjem njihovog broja, analiziranje postaje sve složenije i dugotrajnije. Zbog toga je spomenuta platforma omogućila klik na Play something, što donosi veliko olakšanje i pomoć, prenosi sajt citymagazine.rs.

Ponekad i pored dobre volje i istraživanja, krajnji rezultat ne bude zadovoljavajući, što unosi frustraciju, ljutnju i anksioznost. Elena Neira, takođe stručnjak u ovoj oblasti, univerzitetski profesor i autor, izdvaja četiri puta pronalaženja adekvatnog sadržaja, kojima se može prilepiti etiketa zona komfora. Prva je gledanje serije ili filma o kome svi pričaju, druga odabir programa koji smo već gledali, treća provera najbolje ocenjenih sadržaja, i na kraju preporuka filmofila. Da li je novina koju je Netfliks uveo dala rezultate ostaje da se vidi…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram