Trik sa prstima: Za 3 minuta eliminiše bes, tugu i nervozu

Foto:Shutterstock

Da li ste nervozni, tužni, ljuti, ne usuđujete se da ostvarite svoje ciljeve ili se stalno plašite? Pomozite sebi ovom drevnom metodom koja ublažava ili čak eliminiše gore pomenuti emocionalni stres za nekoliko minuta.

Akupresura je drevna tehnika lečenja koja koristi pritisak na određene delove tela kako bi pokrenula procese samoizlečenja u telu. Akupresura je stara više od 5.000 godina i jednostavno „koristeći snagu i osetljivost prstiju, akupresura efikasno ublažava probleme povezane sa stresom, povećava cirkulaciju krvi, smanjuje bol i idealna je za jačanje imunološkog sistema“, navodi Vikipedija.

Tehnika koju vam danas predstavljamo je jednostavna energetska tehnika koju možete da izvodite bilo gde i bilo kada, kaže Pam Doremus – američka učiteljica joge i reiki majstorica. Ona objašnjava kako možemo uticati na negativne emocije pritiskom na određene prste, prenosi City magazin.

Palac – zabrinutost

Kažiprst – strah

Srednji prst – ljutnja

Domali prst – tuga

Mali prst – nisko samopouzdanje, neodlučnost, nedostatak hrabrosti za postizanje želja i ciljeva

Kako implementirati ovu metodu?

Da biste se akupresurom oslobodili negativnih emocija potrebno je da sedite ili stojite u tišini, dakle – bez razgovora. Izaberite prst kojim pokušavate da utičete na određenu emociju i nežno ga držite 2-5 minuta. Za to vreme treba da osetite puls u prstu, a zatim ga spustite i po želji nastavite do sledećeg prsta. Sve vreme dišite duboko.

Ako ove emocije osećate svakodnevno, možete birati sve prste i redovno izvoditi tehniku, kao svojevrsni dnevni jutarnji ili večernji ritual. Tehniku možete izvoditi i na poslu kada vas nešto naljuti, pre ispita, pre ili posle važnog sastanka. Tehniku možete koristiti i kada ste ljuti zbog emotivne veze ili kada želite da poboljšate samopouzdanje i skupite hrabrost za nove avanture. Nijednom nisam osetila taj puls dok sam svog sina učila da vozi auto. Ali kada aktivno ne stvaram strah, uvek ga osetim“, dodala je Pam Doremus u video snimku koji možete pogledati u nastavku.

Izvor: Aktivni Si