Tri signala koja odaju zlonamernu prijateljicu

Psihologija i astro 18. jul 202123:30 > 19. jul 2021 00:16
Drugarice, prijateljice, drugarica, prijateljica, devojke. Tri signala koja odaju zlonamernu prijateljicu
Foto: Shutterstock

Prijateljstva se često nađu na iskušenju, pogotovo u situaciji u kojoj se trenutno nalazimo kada i prijateljski odnosi moraju da prežive razdvojenost i manjak komunikacije.

Velika je sreća imati oko sebe samo prave i iskrene prijatelje koji nam žele dobro, ali stvarnost je malo drugačija i većina u svom životu zapravo ima i nekog zlonamernog prijatelja ili prijateljicu, a da možda to ni ne shvata, piše zadovoljna.hr. 

Zlonamerne i toksične prijateljice zapravo lako možete prepoznati po ovim karakteristikama:

1. ODAJE VAŠE TAJNE

Puno puta zamolili ste je da informacija koju delite s njom ostane samo među vama, a onda ste saznali da je vašu tajnu ipak podelila dalje? Vaša prijateljica jednostavno – loša prijateljica. Ljudski je grešiti i retko kome neka mala tajna nije slučajno izletela u razgovoru, ali ako znate da vaša prijateljica redovno odaje sve vaše tajne i ne pokazuje nikakvo žaljenje zbog toga, možda je vreme da taj odnos prekinete.

POGLEDAJTE JOŠ:

2. LJUBOMORNA JE NA VAS

Dobra prijateljica biće iskreno srećna zbog vašeg uspeha, čak i ako njen  život u tom trenutku ne ide onako kako je planirala. Kada osećate da nemate želju i potrebu da podelite s prijateljicom neku dobru vest o svom uspehu i da se zapravo suzdržavate da pokažete sreću u njenom društvu, jasno je da vaš odnos nije zdrav.

3. STALNO VAS KRITIKUJE

Konstruktivna kritika uvek je dobrodošla i zbog nje nikad ne treba da se ljutite. Međutim, ako vaša prijateljica nikad za vas nema nijednu pohvalu, ali zato je uvek puna kritika na vaš račun, ona aktivno radi na tome da sruši vaše samopouzdanje.

BONUS VIDEO 20 godina od prvog gej venčanja: „Homofobija je i dalje tu“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram