Stiže Supermesec – vreme za promene i osvajanje slobode

Super Mesec
Foto: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Prvo totalno pomračenje Meseca u 2021. godini odigraće se sutra, 26. maja i to u znaku Strelca.

Vreme je da se suočite sa svojim emocijama, potisnutim strahovima i da ih se oslobodite.

Pun Mesec nas očekuje u sredu, 26.05. u 13:14, a pomračenje Meseca dogodiće se nekoliko minuta kasnije – u 13:19. Mesec će se nalaziti u znaku Strelca, prenosi atma.hr.

Nažalost, pomračenje neće biti vidljivo u Evropi, ali videće se u područjima istočne Azije, Australije, Aljaske i Kanade, većini SAD-a i većini Južne Amerike.

Mesec će u trenutku pomračenja postati crven pa ga nazivamo i Krvavi Mesec. Mesec će izgledati malo veće nego obično pa ga nazivamo i Supermesec.

Astrolozi ističu da će uticaj pomračenja Meseca moći da osete stanovnici cele planete. Njegova energija je izuzetno jaka i donosi povećanu emocionalnu osetljivost, osećaj nemira, teskobe, potisnuta osećanja i neizvesnost.

Ovaj put naglasak će biti posebno na temama Strelca, a to su: sloboda, istina i vera u sebe. Uticaj na svakog pojedinca, međutim, povezan je s područjem u kojem se nalazi Strelac u vašoj natalnoj karti.

Pun Mesec je vrhunac lunarnog ciklusa i vremena kada možemo pustiti stvari koje nas opterećuju.

U ovom trenutku velike stvari mogu se završiti, jer to nije samo pun Mesec, već retko potpuno pomračenje Meseca i istovremeno Super Mesec.

Stvari sada kulminiraju i dostižu vrhunac. Energija je izmenjena i može doneti veliku transformaciju – resetovanje uverenja i emocionalnog stanja.

Baš kao kada ponovo pokrećemo računar posle kvara. Pomračenja nas podstiču da se razvijamo, iako su oličenje napete energije, ona su i magični pokretač dobre sudbine jer nam donose važne smernice i lekcije.

Istina će izaći na videlo i mesečina će sjajno obasjati one delove našeg života koje do sada nismo dobro videli.

Mnogi ljudi u ovom trenutku mogu promeniti svoj sistem verovanja.

Percepcija stvarnosti koju smo možda imali čitavog života može se poljuljati i potpuno promeniti. Stvari vidimo iz drugog ugla.