Stiže poslednji pun Mesec u ovoj astrološkoj godini – evo šta treba da uradite da biste pročistili život od svega lošeg

Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Pun Mesec u znaku Device stiže 24. februara 2024. i posednji je pun Mesec u astrološkoj godini i poslednji pun Mesec pre početka sezone pomračenja.

Ovaj poseban položaj na našoj vremenskoj liniji daje ovom punom Mesecu snažnu energiju čišćenja. Čistimo iznutra prema spolja i imamo Devicu koja nas vodi.

Devicu predstavlja Božica Devica, koja je simbol nezavisnosti, unutrašnje snage i dobrobiti. Božica Devica zna kako sebe da stavi na prvo mesto i svoje telo učini svojim hramom. Ona zna da u njenom životu večno teče izvor mudrosti, intuicije i lične moći.

Uoči punog Meseca u znaku Device, moramo da počnemo da prihvatamo poziv naše sopstvene Božice Device. Moramo da počnemo da slušamo svoje srce, telo, um i dušu. Moramo da počnemo da tretiramo svoje telo kao hram i priznamo lepotu i poklone koje čuvamo u sebi.

Kada zakoračimo u ovu moć, možemo da se osećamo ohrabreni snažnim energijama punog Meseca i spremni smo da prihvatimo sve što nam donese.

Energija čišćenja će biti jaka pod ovim punim Mesecom. Obratite pažnju na svoj um, telo i dušu – šta vam oni poručuju? Čega želite da se oslobodite?

Foto: LILO / Sipa Press / Profimedia

Telo nam se uvek obraća. Srce nam se uvek obraća, a na nama je da obratimo pažnju i dublje osluškujemo.

Merkur, planeta glasnik, snažno kruži oko ovog punog Meseca. Merkur je takođe prirodni vladar Device pa će njegova prisutnost biti pojačana.

Kao planeta glasnik, Merkur može da nam pomogne da dođemo do informacija, mudrosti i uvida iz našeg unutršnjeg i spoljašnjeg sveta. Pod ovim punim Mesecom možemo da primimo poruke ili znakove iz svemira koji mogu da nas vode. Samo treba da budemo sigurni da obraćamo pažnju i verujemo svojoj intuiciji.

Svemir nam uvek šalje znakove. Ponekad se ovi znakovi mogu pojaviti kao niz brojeva koje viđamo iznova i iznova, ponekad ovi znakovi mogu biti neobičan susret ili neobična životinja koja nam presreće put.

Ponekad možemo čuti šaputanje u našem umu, a ponekad se možemo susresti s iznenađujućim izazovom ili iznenadnom promenom mišljenja koja menja naš smer.

Pod ovim punim Mesecom u znaku Device, naš posao će biti da slušamo i obraćamo pažnju na pozive svemira i našeg tela. Ako imate pitanja na koja su vam potrebni odgovori ili tražite vođstvo, uputite svoj zahtev Mesecu i zatim pratite znakove i tragove kako bi trebalo da postupite.

Isceljujuća energija je takođe jaka pod punim Mesecom u znaku Device, posebno ona koja se odnosi na ishranu našeg tela. Moramo paziti na svoje telo, pa ako ste palili sveću s obe strane ili ignorisali simptome koje vam telo šalje, vreme je da iskoračite i preduzmete nešto.

Podržavajuće vibracije punog Meseca u znaku Device pojačaće vaše napore i motivisati vas, stoga upotrebite njegovu energiju da se osnažite da promenite svoju ishranu, započnete novi plan vežbanja ili konačno potražite pomoć iscelitelja ili medicinskog stručnjaka.

Ovde je važno da ne ignorišete znakove, jer su šanse da će postati samo glasniji u nastojanju da ih vidite i čujete.

Saturn je takođe aktivan pod ovim punim Mesecom i iako njegova prisutnost ponekad može da bude jaka, pomoći će nam da postavimo granice, posebno kada je u pitanju naše zdravlje. Saturn će nas voditi da budemo čvrsti prema sebi i daće nam samopouzdanje da ustanemo i tražimo od drugih ono što nam je potrebno, piše Atma.hr.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram