Stiže nam dan kada se ostvaruju sve želje i planovi

Foto: EL DESEO S.A - Album / Album / Profimedia

Vreme izjednačenja noći i dana u zavisnosti od hemisfere na kojoj se nalazimo, označava dolazak proleća i jeseni, a ujedno je 19. marta i početak nove astrološke godine - evo što nam ovaj dan donosi u energetskom smislu.

Na ekvinocij ili ravnodnevicu 19. marta 2024. godine energetska mreža planeta prelazi u višu harmoniju, dopuštajući nam da s većom lakoćom upije isceljujuću moć Majke Prirode. Sa živom i probuđenom energetskom mrežom planeta, takođe možemo da napunimo sopstvene energetske centre u telu i pošaljemo svoje misli ili namere u svemir na ostvarenje, piše Forever Conscious.

Očekuje nas spajanje jakih energija

Martovski ekvinocij pojačan je nadolazećom pomračenjem Meseca u Vagi 25. marta. Iako je ova pomračenje udaljeno gotovo nedelju dana od ekvinocija, skloni smo da osetimo njenu energiju čak i do mesec dana pre ili nakon dolaska. Pomračenje obično donose visok intenzitet, kao i transformativnu energiju koja može da uzdrma ili čak preokrene naš život. Pomrčenja različito utiču na sve nas, ali na nekom nivou svi doživljavamo barem deo transformacije.

Naš fokus bi mogao biti fokusiran na dinamiku odnosa koji nas je prethodno mučio. Ovo pomračenje može da pomogne da razotkrijemo naše unutrašnje delovanje i skrenemo pažnju na sve što treba dovršiti kako bismo mogli da stvorimo odnose koje želimo. Uz pomrčenje na horizontu, koristićemo energiju ekvinocija za postavljanje namera za ono što želimo da manifestujemo u našim životima. Možemo upotrebiti moćnu energiju za stvaranje ciljeva, promenu rutine i kreiranje zdravih navika. Iako je uvek dobro vreme za to, verovatno ćemo sada osetiti veću podršku dok preduzimamo značajne radnje.

Kako koristiti energiju martovske ekvinocije?

Foto: ENTERTAINMENT – Album / Album / Profimedia

Dozvolite novoj inspiraciji, neočekivanim idejama i drugačijim perspektivama filtriranje u vaše biće pod martovskom ravnodnevicom. Dozvolite sebi da isperete sve stare i zastarele misli, osećanja, situacije i navike koje više ne služe vašem najvišem dobru.

Krećite se svojim telom, očistite i oslobodite svaku ćeliju. Potrudite se da duboko udahnete i izdahnete sve što više ne podržava vaše biće – imajte najvišu viziju sebe.

Ova energija je dar, ali na nama je da naučimo kako da je iskoristimo. Izađite napolje na ovaj dan i okružite se isceljujućom snagom prirode, meditirajte ili vodite dnevnik – svemir će biti na vašoj strani.

Izaberite aktivnost koja vam najviše odgovara kako bi energija ušla u vaš život:

Provedite vreme u prirodi

Postavite ciljeve za novu godinu i preduzmite korake prema tim ciljevima

Započnite s novom zdravom navikom ili rešite se nezdravih navika

Reorganizujte svoj raspored kako biste ga bolje uskladili

Raščistite nered i očistite svoj prostor

Fokusirajte se na ono što želite da privučete, piše Sensa.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram