Retrogradni Merkur razbija – pet znakova će patiti najviše

Psihologija i astro 20. jun 202015:52 > 15:55
Retrogradni Merkur
Foto: Profimedia.rs

Jun je zaista čudesan i poseban mesec u 2020. godini zbog pojave dva pomračenja i nekoliko retrogradnih planeta kojima se od 18. juna pridružio i retrogradni Merkur u znaku Raka - aspekt koji mnogima pomera tlo pod nogama.

Junski retrogradni Merkur neće biti drugačiji od prethodnih svojih retrogradnih faza. Moguće je odlaganje, pogrešne informacije, gubitak stvari, suočavanje sa lažima i teškom istinom, zatvaranje duše… Ta stara i dobro poznata Merkurovska energija na isti način nas pogađa i u junu 2020. godine, piše Lovesensa.

Mnogi znakovi Zodijaka osećaće zbunjenost i napetost u vazduhu, ali na sledećih 5 horoskopskih znakova retrogradni Merkur imaće najveći uticaj!

Ovan

Dragi Ovnovi, uskoro ćete osetiti neobične vibracije retrogradnog Merkura na svojoj koži. U prethodnih nekolijko meseci živeli ste „na ivici“. Sve što ste poželeli, odmah ste sproveli u delo. Odluke su donošene brzo, a i brzo su se pokazale kao pogrešne. Sada je trenutak da usporite. Sledi periodu suočavanja sa posledicama i naplata starih dugova. Suočite se sa promenama, a nakon toga ćete pronaći mir.

Pročitaj i:

Rak

Retrogradni Merkur kao da je jedva čekao da pristupi vašem nežnom znaku Zodijaka. Moguće je da ćete se osećati uznemireno, nervozno. Očekuje vas poplava osećabja koje nije tako lako ispoljiti. Suočavate se sa raznim tajnama i stičete nove lekcije. Umesto da kanališete energiju na negativnost, usmerite je ka optimizmu i duhovnom rastu.

Devica

Retrogradni Merkur vam donosi veliko opterećenje i osećaj kao da gubite kontrolu. Moguće je da će osoba kojoj verujete početi da pokazuje svoje pravo lice. Ne budite razočarani ako se jedan odnos sada završi zauvek – smatrajte da vas je retrogradni Merkur spasao od nove tuge i nevolje.

Škorpija

Ispunjavaju vas negativne misli, a naročito vam ne prija talas pomešanih emocija koje ne možete da prikrijete. Škorpije su uvek misteriozne i tajanstvene, ali sada neće uspeti da prikriju osećanja. Dopustite im da izađu iz vas, ne potiskujte ih. Neka se izliju iz vaše duše poput vodopada i neka ih zauvek vreme odnese. Ubrzo ćete se osećati oslobođeno.

Jarac

Realnost ne ispunjava vaša očekivanja i zato ne želite da vidite svoje probleme, nesporazume i greške. Nosite „naočare“ zablude i ušuškani ste u lažima. Retrogradni Merkur će vas podstaći da zaista sagledate istinu u oči i suočite se sa svim neprijatnim iskušenjima koje vam život trenutno servira. Ne brinite, izaćićećete iz ove bitke kao pobednik.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram