Prvo pomračenje Sunca u 2022. otvara novo seksi poglavlje

Pomračenje Sunca, Foto: Lightstream Pictures Australia - / AFP / Profimedia

Šta li nam sve donosi prvo pomračenje Sunca u godini.

April je bio mesec za pamćenje, jer je doneo neke astrološke događaje, koji se dešavaju jednom u životu, i prvu planetarnu retrogradnost u skoro tri meseca. Uzbuđenje će se nastaviti do samog kraja meseca, budući da je mlad mesec 30. aprila pomračenje Sunca. To je ujedno i drugi mlad mesec koji se javlja tokom kalendarskog meseca, što mu donosi titulu retkog “crnog meseca”. Kao prvo pomračenje u godini, aprilski mlad mesec uvodi nas na buran teren sezone pomračenja.

Pomračenja su poznata po tome što donose brze promene i neočekivane preokrete sudbine u naše živote, a veruje se da nam pomažu u usklađivanju naše sudbine – čak i ako nam se životi preokrenu naglavačke u tom procesu. Tokom aprilskog pomračenja sunca, Sunce i Mesec se poravnavaju u posvećenom i senzualnom znaku Bika, koji stavlja naglasak na našu ličnu vrednost, materijalnu imovinu i fizičko okruženje. Ova lunacija bi mogla u potpunosti promeniti stvari koje cenimo i na kojima želimo raditi, a takođe bi mogla pružiti iznenadne nove prilike u oblastima novca i resursa. Pomračenja mogu biti haotični kosmički periodi, ali stabilna i sigurna energija Bika može nam pomoći da ostanemo stabilni usred potresa.

Mnogo je moćnih planetarnih akcija koje se dešavaju uz ovo pomračenje mladog meseca, a ono služi kao završni čin za mesec dana jedinstvenih kosmičkih dešavanja. U slučaju pomračenja Sunca – koje se dešavaju za vreme mladog meseca – postoji veliki potencijal da se nove stvari brzo ostvare u našim životima i vrata mogućnosti da se otvore bez upozorenja.

Pomračenja su uvek deo veće priče, a pomračenja 2022. godine se dešavaju na osi Bik/Škorpija u Zodijaku. Uz ove dve zodijačke energije koje se aktiviraju pomračenjem, mi smo na godinu i po dugom putu promene kada su u pitanju stvari koje cenimo, kontrolišemo i iz kojih crpimo snagu. Pomračenje mladog meseca u aprilu 2022. je u zemljanom i materijalno nastrojenom Biku, pa obratite pažnju na teme koje se sada pojavljuju u vašem životu. Šta god da se sada odvija, verovatno će nastaviti svoju metamorfozu pod pomračenjem meseca u Biku u novembru. Takođe, možete primetiti da se neka osećanja ili situacije s kraja 2021. ponovo pojavljuju ili ubrzavaju u vašem životu pod ovom lunacijom, jer je poslednje pomračenje u Biku bilo 19. novembra prošle godine, a ono je počelo ciklus pomračenja koji trenutno doživljavamo.

Pomračenja nas uvek odvedu u divlju vožnju, ali nepredvidljiva priroda ove lunacije se pojačava zahvaljujući poravnanju mladog meseca s pobunjeničkom planetom Uranom. Poznata kao planeta neočekivanih promena, Uranov uticaj na ovo pomračenje garantuje da će se dešavati mnogobrojne promene, a sve što se dogodi u našim životima sigurno će biti uzbudljivo. Uz to, Mars stvara korisnu vezu s ovim pomračenjem, što nam daje snagu i odlučnost, koja nam je potrebna da prebrodimo promene. Možda ćemo morati iskoračiti izvan granica naše zone udobnosti, ali ovi izazovi pomračenja će nam na kraju pomoći da rastemo.

Uz pomračenje mladog meseca biće aspekt trostruke konjunkcije između ljubavne planete Venere, planete obilja Jupitera i mistične planete Neptuna – koji su zajedno deo stelijuma u Ribama koji je dominirao prošlog meseca. Ova eterična mešavina planetarnih vibracija čini ovu emocionalnu lunaciju još ispunjenijom osećanjima i donosi potencijal za lepe nove početke u ljubavi ili kreativnosti. Pomračenja mogu katalizovati iznenadne promene, ali ti pomaci ne moraju biti negativna stvar, a ovaj sanjivi trio planeta je tu da to dokaže. Konjunkcija Jupiter-Neptun u Ribama je i dalje veoma aktivna tokom ovog pomračenja, pa imajte na umu ove duhovno obogaćujuće vibracije dok se krećete lunarnom energijom.

Važni aspekti

Solarna eklipsa sekstil Mars daje pojačanje samopouzdanja, snage i hrabrosti. Odlično je za fizičke aktivnosti kao što su vežbanje, fizički rad i takmičarske aktivnosti poput sporta i poslovanja. Lični odnosi, posebno oni intimne prirode, imaju koristi od dodatne topline, šarma i harizme. Takođe povećava strastvenu želju i seksualnu privlačnost.

Pomračenje Sunca je savršeno vreme za početak novih projekata ili novi početak. Sekstil Marsu dodaje inicijativu i asertivnost kako bi se stvari pokrenule. Posebno je dobar za obavljanje stvari koje ste odgađali u prošlosti, jer su se činile preteškim.

Pomračenje Sunca u konjunkciji sa Uranom donosi promenu i uzbuđenje. Rizik od neželjenih promena i haosa uveliko je smanjen sekstilom na Mars. Dakle, treba doći do pozitivnih promena i veće lične slobode. Savršen je za početak nečeg potpuno novog i drugačijeg. Uran takođe dodaje fleksibilnost, otvorenost, intuiciju i samosvest astrologiji pomračenja Sunca u aprilu 2022.

Mars sekstil Uran povećava inicijativu, motivaciju, inspiraciju i vašu želju za zabavom i uzbuđenjem. Dodatno stimuliše fizičku privlačnost i čini vas odvažnijim i avanturistički nastrojenim. Takođe bi trebalo da budete spremniji na rizik i isprobavanje nečeg novog. Ovo je zaista idealno pomračenje za pokretanje velikih promena u vašem životu. One bi se trebale odvijati brzo i relativno glatko.

Venera u konjunkciji sa Jupiterom (00°01′) donosi ljubav, novac, harmoniju i sreću. Dakle, ovo je odlično pomračenje za druženje, a posebno za izlaske. Sklapanje prijatelja je lako, a nova partnerstva bi trebala biti iskrena i obostrano korisna. Sreća se odnosi i na putovanja na daljinu, finansijska ulaganja, visoko obrazovanje i zakon.

Venera sekstil Pluton čini društvo važnijim, jer osećate čežnju da svoju ljubav podelite s nekim posebnim. Opsesije su moguće, a nova romansa bila bi burno iskustvo i uveliko promenila vaš život. Dublja osećanja ljubavi u postojećoj vezi mogu se razviti na dublji ili duhovni nivo.

Jupiter sekstil Pluton pojačava sreću u ljubavi i novcu koju stvara Venera u konjunkciji sa Jupiterom. Povećana moć i uticaj donose pozitivne promene i uspeh. Moćne sile koje rade iza kulisa mogu dovesti do duhovnog i ličnog rasta, stvaranja bogatstva i profesionalnog napredovanja. Snažan poriv da nešto reformišete u svom životu može se poklopiti sa šansom da uradite upravo to.

Uz pozitivne veze s Marsom i Uranom, pomračenje Sunca u aprilu 2022. odnosi se na pokretanje pozitivnih promena i praćenje vaših strastvenih želja, piše Ultra.

 

 

***

Bonus video: Najlepše plaže

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram