Prelomni datum u aprilu biće jedan od najvažnijih dana u ovoj godini

Horoskop
Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Drugi retrogradni Merkur u ovoj godini očekuje nas u aprilu.

April donosi dosta promena, od pomračenja Sunca za vreme mladog Meseca do retrogradnog Merkura koji će se itekako odraziti na svaki znak Zodijaka. Pored ovoga, tu je i nekoliko ključnih datuma na koje treba obratiti pažnju.

3. april – Merkur ulazi u Bika

Merkur ulazi u Bika gde će kasnije tokom meseca biti retrogradan. Merkur koji se kreće iz Ovna u Bika pomoći će da se stvari malo uspore. Naši umovi mogu postati tiši i možda će nam biti lakše da se povučemo u tišinu. Verovatnije je da će jasnoća izniknuti iz tišine, a ne iz akcije.

5. april – Sunce u konjunkciji s Chironom

Prekrasan dan isceljenja i zahvalnosti za rane koje su nas učinile ovakvima kakvi smo danas. Chiron je asteroid poznat kao ranjeni iscelitelj. Aktivira ga Sunce ovog dana, vodeći nas da osvestimo kako su nas naše rane, iako bolne, dovele do ove tačke u našim životima.

Chiron nas uči da iako nas neke rane možda nikada neće napustiti, one ipak mogu biti mesto rođenja nečeg lepog.

6. april – Pun Mesec u Vagi

Postoji snažna isceljujuća energija povezana s ovim punim Mesecom zahvaljujući susretu Sunca i Chirona. Verovatno je da će ovaj puni Mesec doneti pomake u isceljivanju, omogućujući nam da pronađemo snagu, saosećanje i svest koje nam naše rane mogu doneti.

Pun Mesec u Vagi takođe bi mogao osvetliti naša partnerstva i način na koji se pojavljujemo u našim vezama. Možda ćemo morati otpustiti ili se osloboditi stavova, ponašanja ili obrazaca koji nam više ne služe u našim odnosima.

Teško je biti svestan našeg nekorisnog ili čak štetnog ponašanja, ali ovaj puni Mesec može nam rasvetliti stvari, dopuštajući nam da dublje zakoračimo u posao. Samo moramo biti otvoreni i voljni.

8. april – Merkur ulazi u svoju predretrogradnu senku

Merkur počinje da usporava u pripremi za svoju nadolazeću retrogradnost kasnije tokom meseca. Od/januara smo imali nula retrogradnih planeta, ali ta se čarolija sada bliži kraju. Iako još ne osećamo pune efekat retrogradnog Merkura, možda ćemo početi da dobijamo naznake ili naslutiti šta nam ovaj retrogradni Merkur sprema.

Zapamtite, Merkur je glasnik bogova, tako da sve poruke koje naše više ja, anđeli ili duhovni vodiči imaju za nas, a koje još nismo razmotrili ili smo zanemarili, mogu tiho početi izlaziti na površinu.

11. april – Sunce u konjunkciji s Jupiterom u Ovnu

Sunce i Jupiter poravnati su za svoju godišnju konjunkciju! Ovaj događaj koji se održava jednom godišnje obasjava obilnu, uspešnu i ekspanzivnu energiju u naše živote. Jupiter uvećava stvari u našim životima, omogućujući nam da vidimo s većom jasnoćom i razumemo viziju šire slike.

Jupiter ima tendenciju osvetliti pozitivno, tako da je verovatnije da ćemo videti pozitivnu rezoluciju bilo čega što nam je uvećano.

Dan kada se Jupiter i Sunce poravnaju takođe se smatra pozitivnim vremenom za postavljanje namera. Pogotovo kako pada u Ovna, energija novih početaka biće jaka.

11. april – Venera ulazi u Blizance

Nakon prisutnosti muževnog, vatrenog Marsa u Blizancima od avgusta 2022, Venera sada ulazi u Blizance, pomažući uspostaviti ravnotežu u našoj ženskoj strani, posebno kada je u pitanju naša interakcija i druženje s drugima.

Blizanci takođe vladaju potrebom da poštujemo i našu ljudsku stranu i našu bivstvenu stranu. S Venerom ovde, možda ćemo lakše prepoznati i raditi s naše intuitivnije strane “bića”.

19./20. april – Potpuno pomračenje Sunca i za vreme mladog Meseca u Ovnu

Potpuno pomrčenje Sunca za vreme mladog Meseca u Ovnu jedan je od najvećih događaja u godini! Sunce će biti potpuno pomračeno, što će učiniti ovaj prizor posebno moćnim!

Pomračenje Sunca obično označavaju novi početak u evoluciji putovanja naše duše. Kako pada u Ovna, u znak koji je povezan s novim počecima, ova energija se povećava. Ovo pomrčenje će biti moćno za postavljanje namera, vizualizaciju ishoda i traženje prilika.

Takođe, počinje potpuno novi ciklus pomrčenja s kojim ćemo raditi sledećih 18 meseci. Obratite pažnju u vreme pomrčenja na teme koje se odvijaju u vašem životu, jer vam to može dati naznake o tome šta je predodređeno da se odvija tokom sledećih pomrčenja u znaku Ovna.

21. april – retrogradni Merkur u Biku

Naša prva retrogradna planeta od januara! Merkur ulazi retrogradno u znak Bika do 1. maja. Retrogradni Merkur ponekad može pomutiti naše razmišljanje, uzrokujući da previdimo stvari ili propustimo važne detalje.

Iz tog razloga, najbolje je ići polako tokom retrogradnog Merkura kada se radi o donošenju velikih ili dugotrajnih odluka.

Međutim, retrogradni Merkur je vreme kada nam naša intuicija može govoriti s većom jasnoćom. Takođe može otkriti podsvesne obrasce mišljenja kojima treba da se pozabavimo.

Retrogradni Merkur u Biku može pokrenuti pitanja koja moramo rešiti u vezi s ličnom vrednošću.

24. april – Sunce u konjunkciji sa severnim čvorom

Ovo je poslednji put da se Sunce poravnava sa Severnim čvorom u Biku u sledećih 18 godina. Kasnije ove godine, Severni čvor će preći u Ovna, stvarajući novi ciklus. Severni čvor predstavlja našu najvišu sudbinu i mesto kuda idemo.

Dok Severni čvor završava svoje putovanje u Biku i poslednji put se poravnava sa Suncem, lekcije njegovog vremena ovde su koncentrirane. Severni čvor u Biku nas je vodio da se usresredimo na naš odnos s materijalnim, obiljem i samopoštovanjem.

Sve su to fantastična pitanja za razmišljanje dok se Sunce i Severni čvor spajaju. Ovaj sastanak takođe može pokrenuti sudbinske ili predodređene sastanke ili situacije u našim životima, prenosi atma.hr.

***

BONUS VIDEO: 4 horoskopska znaka kojima je seks važniji od vode i hrane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram