Pomračenje Meseca u Škorpiji donosi suštinske promene – ali uz jedan uslov

Horoskop
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Poslednje pomračenje na relaciji Škorpija-Bik donosi krucijalne promene.

Sve će isplivati na površinu.

U petak, 5. maja u 17 sati i 22 minuta očekuje nas pomračenje Meseca na 14 58′ Škorpije.

S njim ćemo zaokružiti jedan ciklus promena koji nas je pratio unazad godinu i po i imaće vrlo snažan pečat transformacije.

Nešto može ‘umreti’, iz korena se promeniti. Krećemo na putovanje u srž stvari. Dublje nego što očekujemo. Proces će biti intenzivan, ali za one koji se odvaže na samopromenu, donosi i velike blagoslove.

Imamo priliku da ostavimo staru verziju sebe koja nam otežava život. Onaj deo sebe kojim se sami sabotiramo. Možemo kriviti druge, možemo biti zabrinuti, ljuti na trenutne okolnosti, no problem nije van, već unutar nas.

Povežite se sa sobom, svojim telom, osetite tu prisutnost koja vam omogućava da bolje shvatite i vidite što dalje treba da činite.

Šta vidite, osetite, čujete kada zatvorite oči, smirite um i pogledate dublje u sebe? Podsvest progovara. Šta vam prvo dolazi? Tu je trag transformacije koja je pred vama.

Svi imamo barem jednu toksičnu emociju koju vučemo kroz život i zbog koje češće upadamo u nevolje. Nekad je reč o krivici, o ljutnji, šta god da prepoznate kao svoje, osvestite i dozvolite da ode.

Transformišite taj deo sebe na način da ga ozdravite, da više ne dopuštate unutrašnjim demonima da vode igru. Igru zbog koje se vučemo kroz život, umesto da ga živimo.

Moćni smo. Sami kreiramo prepreke na putu, probleme u koje upadamo. No, isto tako imamo moć da izlečimo sebe od samih sebe. Prevazići one delove ličnosti zbog kojih smo bolesni, nesrećni u ljubavi, zbog kojih imamo probleme na poslu ili u drugim područjima života.

Možemo – i moguće je. Za početak, neophodno je videti, prepoznati, prihvatiti i transformisati.

Pluton, planetarni vladar ovog pomračenja je 1. maja krenuo retrogradno s početnog stepena Vodolije. Nešto ključa ispod površine i spremno je da ispliva na svetlo dana.

Teme vezane uz kontrolu, moć, opsesije, manipulacije, uz ono što je samo naizgled u senci, biće važno u narednih šest meseci. Sada gledamo našim strahovima, krivici, ljutnji, nemoći u oči. Vidimo ih i možemo ih savladati. Samo ako tako odlučimo.

Možemo osnažiti sebe, a time i promeniti one aspekte života s kojima nismo zadovoljni. Blizina Sunca i Urana pokazuje nam novi put. Put slobode i oslobođenja. Otpuštamo staro, stvaramo novo. Krenite na put promene s jasnom namerom šta želite biti u budućnosti, piše Atma.hr.

Srećno!

BONUS VIDEO: Tri znaka Zodijaka kojima je suđeno da se obogate

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram