Počeo je retrogradni Uran u Biku, okrenuće sve naglavačke

Retrogradni Uran boravi u Biku od 28. avgusta 2023. do 27. januara 2024.

Taman kad pomislimo da nam je dovoljan retrogradni Merkur i da nas očekuje plavi Supermesec, a ono evo još jedne astrološke igre nebeskih tela.
Uran je poznat po poremećajima, ali ove godine bi se ta energetska promena mogla činiti dodatno teškom, s obzirom na to da se njegova retrogradnost dešava u Biku – fiksnom znaku koji je ozloglašeno protiv promena i vlada nad osnovnim oblastima života kao što su „novac, vrednosti, bezbednost i materijalnost“, kaže astrološkinja Rejčel Lang.

Dobre vesti? Ova promena će se verovatno manifestovati kao samo sledeća faza progresije u višegodišnjoj evoluciji. Uran je prvi put ušao u Bika 2018. godine (gde će ostati do 2026), kaže Skiner, tako da je u ovom trenutku interakcija između ove planete i znaka poznata.

Retrogradni Uran u Biku boravi od 28. avgusta 2023. do 27. januara 2024. godine, a evo kako može uticati na svaki horoskopski znak.

Ovan

Uran poziva da preispitate vaše finansijsko carstvo jer planeta u Biku zauzima vašu drugu kuću ličnih finansija, imovine i vrednosti. Razmislite o svom postojećem odnosu prema novcu i vrednosti i razmislite kako se možete približiti svojoj ideji „finansijske slobode“, kaže Lang. Kako želite da se vaš novac uklopi u vaš život i da li je vaš trenutni novčani tok dovoljan da podrži vaše snove i ambicije?
Pre nego što krenete u akciju, znajte da je ovaj period najbolji za prikupljanje informacija i planiranje – a ne za povlačenje ishitrenih poteza.

Bik

Uran je retrogradan u vašem znaku, Biku, što znači da biste mogli biti potpuno novi na horizontu. Možda je to idealno vreme da preispitate svoj imidž i način na koji se predstavljate. To bi moglo značiti podvrgavanje fizičkoj ili emocionalnoj transformaciji.

Razmislite o prethodnim vremenima i promenama u vašem životu.

Blizanci

Vaše 12. polje podsvesti je u hladnoj senci ovog retrogradnog Urana. Vaš zadatak je, kaže Lang, da budete svesni kako nevidljive sile u vašem životu mogu uticati na vas i možda vas sputavaju.
Lang predlaže da se zapitate: Koji su skriveni uticaji u mom životu? Da li trauma predaka vodi moje današnje ponašanje? Ona takođe preporučuje prihvatanje duhovne prakse, kao što je transcendentalna meditacija, ili čitanje prošlih života kako biste se bolje povezali sa svojim unutrašnjim ja.

Rak

Uran podstiče pažnju u vašoj 11. kući prijatelja i udruženja. Prema Skineru, ovo je poziv da razmislite da li zaista cenite i podržavate ljude sa kojima provodite vreme i, zauzvrat, da li vas cene i podržavaju. Ako ste deo zajednice ili dobrotvorne organizacije, da li ste spremni da im verujete? Ovo retrogradno kretanje planeta je prilika da pogledate kako vaša prijateljstva i platonski odnosi funkcionišu.

Lav

Uskoro ćete imati još jedan trenutak kada ćete biti u centru pažnje, Lave – što nije neprirodno mesto za vas. Uran je u tranzitu u vašoj 10. kući karijere i percepcije javnosti, čineći trenutak zrelim za metamorfozu.

Sada je vreme da preispitate sve strahove ili inhibicije koje bi vas mogle sprečiti da zakoračite u svoju moć. On će vas ohrabriti da razmislite o tome kako biste to najbolje mogli da uradite, dodaje ona.

Devica

Spremite se da otvorite svoj um ili promenite svoj stav, Device. Uran je u vašoj devetoj kući obrazovanja, mudrosti i putovanja, koju Skiner naziva „veoma ekspanzivnom kućom“. To znači da je možda došlo vreme da saznate više o temi koja vas je oduvek zanimala, ali da inače možda nećete odvojiti vreme da istražite.

Razmislite o ulaganju vremena, novca ili truda u sticanje novih veština ili uvida, bilo da se upišete u razred, planirate putovanje ili jednostavno ubacite u novu gomilu knjiga o elementima filozofije, religije ili umetnosti. U svakom slučaju, imaćete koristi od prihvatanja nove perspektive.

Vaga

Ova retrogradnost naglašava vašu osmu kuću finansija, seksa, dugova i investicija. Lang preporučuje da ispitate svoja uverenja u vezi sa novcem i investicijama i otkrijete kako vaš odnos prema novcu utiče na vaš osećaj kontrole i sopstvene vrednosti.

„Postoji zaista složen odnos između ljubavi i novca, a Vaga to oseća više od bilo koga, jer je to znak koji je veoma fokusiran na partnerstvo, jednakost i ravnotežu“, kaže Lang. Govoreći o ravnoteži, ovo je takođe odličan trenutak da se pomirite sa dugovima koje dugujete, bilo bukvalno ili figurativno, i razmislite kako biste ih mogli otplatiti.

Škorpija

Ova retrogradnost se odnosi na vaša partnerstva, jer se dešava u vašoj sedmoj kući odnosa. Odvojite malo vremena da razmislite o tome kako su vaše najvažnije romantične, platonske ili poslovne veze usklađene sa onim ko ste sada i kakvu ulogu igraju u vašem životu.

Možda se funkcija ili oblik ovih veza mora transformisati kako bi odgovarao vašim budućim planovima. Iskoristite ovaj trenutak da introspektirate zašto i kako vaša dinamika treba da se promeni.

Strelac

Imate urođenu želju za slobodom. Dok se Uran kreće kroz vašu šestu kuću zdravlja, dobrobiti i rutine, razmislite kako biste mogli da unesete neku avanturu u svoj svakodnevni život.

Da li ste se držali ideje da vaš dan mora da počne u cik zore ili da je odmor zapravo lenjost? Da li ste odgajani da verujete da je raspored od devet do pet jedini pravi način da radite, ili da je najbolji način da budete u formi trčanje? Retrogradni Uran je vreme da izbegavate dugotrajne ideje – posebno one koje ste usvojili od drugih i koje se ne poklapaju sa vašom ličnošću – i razmislite kako da zacrtate svoj put kada je u pitanju način na koji provodite dane.

„Razmislite o tome da li postoje aktivnosti i prakse koje mogu biti veće podrške vašem zdravlju i blagostanju od onih koje radite“, predlaže Lang.

Jarac

Prihvatanje igre i zabave možda nije vaša stvar, ali odmetnuti Uran koji se kreće unazad kroz vašu petu kuću kreativnosti, dece i zadovoljstva gura vas da uradite upravo to.

Kao rezultat napornog rada i igranja po pravilima, možda ćete se osećati ugušeno u svojoj trenutnoj sposobnosti samoizražavanja — zbog čega Skiner predlaže da se fokusirate na to kako da negujete svoje unutrašnje dete.

Posvetite malo vremena svojoj željenoj kreativnoj potrazi (ili onoj koju ste možda voleli kao dete) i dozvolite sebi da se opustite i budete malo opušteniji i razigraniji.

Vodolija

Ovaj retrogradni Uran bi mogao da vas vidi kako lečite porodičnu traumu. Uranov put se kreće kroz vašu četvrtu kuću kuće i porodice, tako da Lang kaže da ćete možda biti gurnuti da „kopate u svoje korene“ da biste razumeli kako su vas poreklo i prošlost vaše porodice oblikovali na očigledan i nejasniji način.

Provedite ovo vreme oslobađajući se svih porodičnih zavrzlama koje vas muče.

Ribe

Retrogradni Uran se kreće kroz vašu treću kuću komunikacije i učenja. Pošto se u ovoj kući radi o percepciji – „kako vidimo stvari i kako ih komuniciramo“, kaže Skiner – ovo je vreme da razjasnite kako se osećate pre nego što to podelite sa drugima.

Skiner preporučuje da vođenje dnevnika postane deo vaše redovne rutine. Dobićete izvesnu jasnoću i uvid u svoje unutrašnje misli, kao i neku praksu u njihovom organizovanju, što može biti od pomoći kada budete morali da ih prenesete drugima u budućnosti, piše glossy.

BONUS VIDEO:


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Pinterest

Instagram