Ovaj horoskopski znak je miljenik sudbine i sve mu ide od ruke

Amal
Foto: Imageplotter / Avalon / Profimedia

Planeta koja vlada Strelcem je Jupiter. Tamo gde se on nađe u našoj natalnoj karti, tu imamo sreće. Ovaj znak kao i planeta vladar predstavljaju moć, uspeh i uživanje.

Strelac je vatreni znak koji simbolizuje daljine, putovanja, kosmopolitski duh i visoka moralna načela. Njegovi pripadnici su energični, otvoreni i nesputani, ne drže do konvencija i ne ostaju pored partnera kojeg više ne vole.

To su avanture bez stalne adrese, svetski putnici i istraživači, ljubavnici, putopisci, sportisti i diplomate. Dvostruke su prirode; privlači ih sve što naglašava duh i prija telu, mogu biti i asketi i najveći hedonisti. Imaju velike apetite, žele toliko toga da nauče i isprobaju. Bez mnogo razmišljanja upuštaju se u ljubavnu avanturu, opasan sportski poduhvat ili rizičan posao. U duši su kockari; mogu sve da stave na kocku samo u jednoj sekundi.

U komunikaciji su vrlo otvoreni, nekad i previše direktni. Kažu šta im prvo padne napamet, pitaju sve što ih zanima, a nekad i poput deteta naivno pričaju o svojim planovima. U osnovi su pošteni i iskreni pa misle da su i drugi takvi.

Velikodušni su, nekad se i previše rasipaju novcem, vole luksuz, proslave, svečanosti i društvene skupove. Žele da budu tamo gde se nešto događa, prvi će se javiti kao dobrovoljci kad treba nešto da isprobaju ili pomognu drugome.

Privlači ih sve što je drugačije; druge zemlje, običaji, kultura, jezici, a naročito egzotična područja. Uživaju u putovanjima, ne vole dosadne poslove, iritira ih malograđanština i društvo sklono tračarenju.

Iznad svega mrze ograničavanje slobode, osećaj da negde moraju da ostanu ili nešto urade. Žele da ih niko ne sputava i da budu slobodni poput ptice u letu, da otputuju daleko, vide svašta i drugima pričaju o tome.

Foto:COTA FILMS- ECHO FILMS – Album / Album / Profimedia

To je mlad duh, lepog estetskog izgleda, sportske građe, voli plemenite sportove pa će tenis biti jedan od najomiljenijih. Strelac je otmen, aristokrata, ponekad buntovnik, poštuje tradiciju, ali ipak ide svojim putem.

Strelac je sveštenik, astrolog, prorok. Velike nagrade, medalje, vojne zasluge upravo proističu iz jakog Jupitera. Da biste bili prvak u sportu ili pobednik u ratu, morate imati jakog Jupitera u natalnom horoskopu.

Strelac nije lak znak za saradnju, zna biti strog i ohol. On takođe kažnjava, ali je to više neprijatno nego totalno tragično. Za nekog ko je po prirodi hedonista nema veće kazne nego da bude bez užitaka i novca. Životni apetiti ovog znaka su veliki, ali se oni i ostvare.

Život s njima je avantura sama po sebi.

Velikodušni su i uvijek spremni na davanje, bez očekivanja nečega za uzvrat.

Veseli su, društveni i svima se sviđaju.

Imaju čvrste stavove i bore se za svoja uverenja.

Odlično su rame za plakanje.

S njima ćete uvek znati na čemu ste i šta misle o vama.

Rado dele svoja iskustva i znanja s drugima, piše Atma.hr.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram