Otkrivamo koja su to tri pogrešna uverenja o empatama

empatija drzanje za ruke
Uverenja o empatama nisu sva tačna, Foto: Olha Romaniuk / Alamy / Alamy / Profimedia

Empatija može biti supermoć, ali empatija nije nadljudska, iako ste možda bili drugog mišljenja. U redovima koji slede otkrijte i zašto. Predstavljamo vam tri zablude u koje i dalje verujemo.

Empate se nikada ne ljute

Empate su povezani s vašim najdubljim emocijama, pozitivnim i negativnim. Mahom su dobroćudne, i stoga im je neprijatno da izraze ljutnju. No, u nekim situacijama ona je prisutna u vezi, pre svega kada se događa nešto nepravedno. Intenzitet i trajanje ovog osećanja, međutim, može ukazivati na razmere učinjenog.

Empate uvek saosećaju

Ova tvrdnja možda zahteva dalje istraživanje, ali u mnogim situacijama empatija neke osobe može izostati kada druga osoba, prijatelj ili partner, pokazuje nimalo empatije.

Empate nemaju liderske veštine

Empatama se često prišivaju etikete osetljivi ili premekani. Međutim, istraživanja sugerišu da su emocionalno inteligentni ljudi možda najjači vođe. Zanimljivo je da je empatija temelj emocionalne inteligencije. Osoba koja nastoji da razume neće nužno odustati ili smanjiti očekivanja. Naprotiv, onaj ko poseduje ovaj dar ima tendenciju osnaživanja, podsticanja i održavanja poverenja u druge, prenosi Citymagazine.

***

Bonus video: Levoruki ljudi

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram