Nedeljni horoskop od 16. do 22. oktobra: Škorpije gube kontrolu nad emocijama, a Lavovi ostaju bez novca

Otkrijte šta vam je za ovu nedelju svemir spremio na polju ljubavi, posla, zdravlja, te šta vam se savetuje da jedete.

Ulazimo u novu sedmicu istrošeni i sa manjkom energije – neko se nije naspavao ili je sanjao teške snove, neko je mentalno umoran od preispitivanja i razmišljanja šta i kako dalje u situacijama koje su mu od važnosti, neko se zdravstveno ne oseća najbolje (virusi, bakterije, problemi sa varenjem i imunitetom ili variranje pritiska).

A nedelja pred nama je sa velikim oscilacijama – mir i nemir se smenjuju, kao i dobre i loše vesti – pa ćemo i mi šaltati sa raspoloženjima i truditi se da pronađemo smirenje i stabilnost. Nedelja promenljiva kao i vreme koje nas očekuje u narednim danima – red kiše, red sunca, hladno, toplo, piše Venera sa papilotnom.

Ovan

Ljubav: U odnosima u kojima već postoji jaka napetost I u kojima se „tresu temelji“ veze može doći do teških reči, pritisaka, manipulacije ili ljubomornih scena. Može doći do „podvlačenja crte“ i odvajanja, pokretanja zakonskih postupaka. Ukoliko vaš odnos sa partnerom ne spada u ovu kategoriju – pokušajte da ne dozvolite da vam se druge osobe mešaju u vezu. Mnogi parovi su na raskrsnici – neki idu različitim putevima na dalje, dok drugi mogu odlučiti da dignu odnos na viši nivo. Slobodni – poslovni segment, ali i odlazak u kafić/restoran/teretanu/kod lekara/prodavnicu/banku – može biti mesto za flert i strast.

Posao: Prepreka će svakako biti, ali će vas one jednim delom čak inspirisati na borbu i buditi onu posebnu tvrdoglavost u vama, kada želite da se dokažete i drugima i sebi. Promene u poslovnim partnerstvima i saradnjama su sada više nego moguće, a i komunikacija sa pojedinim saradnicima može biti više nego izazovna. Ukoliko pravite novi poslovni dogovor, računajte da će on zaživeti do polovine novembra otprilike. I na dalje vam je period ispunjen većim troškovima, pa ukoliko je to moguće – čuvajte novac.

Zdravlje: Problemi sa zubima i desnima. Osetljiv urinarni trakt.

Hrana: Odličan je momenat da, sve ono što vam smeta da biste funkcionisali I osećali se kako treba, izbacite sa jelovnika. Oni koji hoće da otpočnu sa dijetom – pravi je trenutak za tako nešto.

Bik

Ljubav: Iako je odnos između partnera i vas sada u stabilnijoj fazi, može doći do nekih komplikovanih ili izazovnih situacija – na samom početku nedelje, kao i u danima vikenda. Prisutna je doza posesivnosti i ljubomore, ali se lako može dogoditi da vam oboma izazovi kroz obaveze i posao pojačavaju nervozu – pa to projektujete jedno na drugo. Slobodni Bikovi – svako potencijalno poznanstvo sada se razvija polako i uz dozu pojačanog opreza. Ipak, taj oprez ne umanjuje dosta dobre šanse da komunikacija sa nekim lagano prerasta u nešto više. U dobrom ste periodu za ljubav, ali nema potrebe za žurbom.

Posao: Imaćete osećaj kao da ste protrčali kroz ovu sedmicu, obzirom na to da se tempo obaveza i dešavanja neće ni u jednom trenutku smanjiti i usporiti. Pred vama su zahtevni dani – obaveze, odnos sa saradnicima i nadređenima, milion i jedno dešavanje pored toga – sve vas to energetski crpi i donosi vam stres. Povremeno ćete imati osećaj da sve ide preko vas i da bez vas ništa nije moguće završiti – i verovatno nećete biti baš daleko od istine. Definitivno niste zadovoljni stanjem finansija.

Zdravlje: Iscrpljujuća nedelja je pred vama.

Hrana: Potrebna vam je hrana koja će vam popraviti krvnu sliku i doneti energiju – meso, cvekla, paradajz, spanać, jaja, zeleno lisnato povrće. Više čajeva, sokova I proizvoda od meda.

Blizanci

Ljubav: Iako se partner i vi prilično dobro razumete, ipak će se dešavati situacije koje na kratko mogu doneti tenziju. Slične talasne dužine su tu, ali pokušajte da u tim napetim momentima dodatno popustite jedno drugom. Ono što vas vezuje je realno, ono što vas uznemirava je kratkog daha i prolazno (uglavnom se može vezivati za sumnju, emotivnu povređenost ili teme iz prošlosti), zato ne dozvolite da napravi distancu između vas. Slobodni Blizanci – nekih inspirativnih dešavanja može biti, ali bar trenutno ne izgleda da ona idu u pravcu ozbiljnijeg ili trajnijeg emotivnog odnosa.

Posao: Nije savršena nedelja za finansijsku stabilnost – jer će stalno iskakati novi troškovi kojima ćete morati da se bavite. Što se poslovnog dela tiče – oprezno sa novim dogovorima i potpisivanjem ugovora – dobro proučite sve, da vam ne bi promakli bitni detalji. Želja da ojačate finansijski sektor može vas „poterati“ da pristanete na neke uslove koji vam ne odgovaraju. Dosta obaveza će u ovom periodu ići sa kašnjenjem i uz prisustvo tenzije sa saradnicima. Pritisak od strane nadređenih je pojačan.

Zdravlje: Dosta nervoze.

Hrana: Umerena konzumacija mleka i mlečnih proizvoda, ali više voća, naročito svih vrsta citrusa – pomorandži, limuna, mandarina. Takođe, barena I kuvana hrana. Preporučuje vam se više ribe i manje mesa.

Rak

Ljubav: Pokušajte da u svakom danu nađete razlog za osmeh i radost – pa makar i kroz sitnice, one fine i slatke koje mogu povezati partnera i vas. Budite i strasti, jer one jesu tu – samo je potrebno pokrenuti ih. I radost i strast su vam sada više nego potrebni, jer toliko je nerešenih situacija, kao i onih koje vas opterećuju – da vam je neophodan taj svakodnevni „iskorak“ i opuštanje. Ne dozvolite da se nervoza zadržava u vašem odnosu. Slobodni Rakovi – pokrenuta je želja za druženjima, za izlascima, za tim da budete sa ljudima sa kojima se osećate opušteno, nasmejano. Ima prostora i za simpatije i flert.

Posao: Dosta izazovna nedelja jer će postojati pritisak na vas – da se sve završi na vreme i bez probijanja rokova. Komunikacija sa saradnicima neće uvek ići lagano, koliko god se vi trudili i ulagali energiju u to. Neki problemi će iskakati i u komunikaciji, ali isto tako i u dogovorima i u papirološkim pitanjima – sve može krenuti kako treba, a onda doći do zapetljavanja. Moguće su i promene planova u poslednjem trenutku. Iako su prilivi nešto pojačani – dosta novca će tokom ove sedmice otići najpre na kuću i članove porodice

Zdravlje: Naglašen umor početkom i krajem nedelje.

Hrana: Od voća će vam najviše prijati citrusi, ali ne preskačite nI jabuke I kruške. Što se obroka tiče, on bi trebali da budu kaloričniji nego inače, jer će vam u ovom periodu trebati dosta energije, ali ne praznih kalorija.

Lav

Ljubav: Deluje kao da se partner i vi polako približavate jedno drugom. I kod stabilnih parova će ovo biti osetnije izraženo – počinjete da planirate, da se lakše dogovarate, da više snage ulažete u zajedničke ciljeve. Kod parova koji nisu baš stabilni – površina deluje mirno, ali ispod nje mnogo toga ključa i stoji neizrečeno. Potrebna vam je otvorenija komunikacija – da biste sva pitanja i nedoumice počeli da rešavate. Slobodni Lavovi – postoji prostor za razvoj nekog poznanstva – da, ide se korak po korak, ali su ti mali koraci trenutno najbolja opcija. Dobar je period i za zabavu, druženja, izlaske.

Posao: Troškovi oko kuće ili članova porodice su izraženi, ali i vaši prilivi su trenutno nešto bolji nego inače (ili bolje uspevate da se organizujete i rasporedite novac), pa uspevate da pokrijete sve. Što se poslovnog dela tiče – i dalje ste vrlo aktivni i cela sedmica će vam proći u aktivnostima i dešavanjima – a moguće je i da se izvuče neki solidan dogovor ili pokrene nov poslovni projekat. Moguće je da trenutno i nećete biti baš savršeno zadovoljni svojim učinkom – ali u datim okolnostima, izvući ćete sve što je moguće.

Zdravlje: Nešto lošiji imunitet.

Hrana: Potrebno je da obnovite energiju, koja je u poslednje vreme dosta polovična. Više ribe, povrća (najpre zelenog lisnatog), voća, jaja, mlečnih proizvoda. Slatkiše i tešku hranu izbegavajte.

Devica

Ljubav: Period je kada se može raditi na komunikaciji sa partnerom – ali ona mora biti bez pritisaka, uslovljavanja i manipulacije. Ovo posebno važi za one odnose u kojima situacija već neko vreme nije stabilna – ako imate nameru da popravljate nešto, potrebne su promene – a oko njih se samo možete dogovoriti, ne nametati ih jedno drugom. U onim emotivnim relacijama koje su stabilnog karaktera – malo nervoze na samom početku nedelje, ostatak perioda je dobar i povoljan za vas kao par. Slobodni – povoljni uticaji na vaš emotivni život, pa očekujte interesantna dešavanja i dobre početke.

Posao: Dosta korektna poslovna nedelja – umećete da prepoznate prilike i okrenete ih u svoju korist. Bićete više nego motivisani, jasni i precizni u dogovorima i nećete odustajati pred preprekama kojih će u ovoj nedelji ipak biti. Najviše na samom početku nedelje kada će komunikacija sa saradnicima predstavljati izazov za vas. I pored toga – izvesni su dobri dogovori, mada ćete po pitanju nekih svojih uslova morati malo da popustite. Što se finansija tiče – pare vas hoće, pa gledajte da ih ne spiskate sve odmah.

Zdravlje: Nešto slabiji imunitet.

Hrana: Potrebna vam je hrana sa više biljnih vlakana. Da biste poboljšali imunitet – obavezno više citrusa, a preporučuje vam se i više konzumiranja čajeva – od peršuna, koprive, matičnjaka.

Vaga

Ljubav: Vaše želje i potrebe kroz emotivno partnerstvo teško da mogu biti zadovoljene u potpunosti. Lakše ćete dolaziti do stabilnosti i mira ukoliko očekivanja svedete na razumnu meru i pronalazite radost u malim stvarima. Teško je da sada možete biti zadovoljni – jer koliko god želeli da sebe stavite na prvo mesto, ispadaće da partneru trenutno niste prioritet. I to je potpuno normalno – dođu takvi periodi. Dođu i prođu i ne treba praviti dramu oko toga…niti se zarozavati bespotrebno. Slobodne Vage – nekih vrlo primamljivih, intrigantnih i strasnih dešavanja sada može biti. Uživajte i ne razmišljajte mnogo.

Posao: Poslovno se situacije odvijaju dosta korektno. Ok, možete malo biti zabrinuti kakav ste utisak ostavili u nekim dogovorima, prezentacijama, komunikaciji sa potencijalnim saradnicima – ali nema razloga za tako nešto. U dobrom ste periodu – motivisani, precizni, sa više nego dobrim idejama. Umete da se fokusirate na ono što je zaista važno i da to odradite na pravi način. Nešto više tenzije očekujte u prvih par dana radne nedelje – a to vam je istovremeno i pomalo izazovan period po pitanjima finansija.

Zdravlje: Osetljivost respiratornog i urinarnog trakta.

Hrana: Svoj imunitet, ali i generalno stanje organizma možete poboljšati unosom svežeg voća i povrća, ribom. Dosta salata, a prijaće vam i čajevi, naročito od kamilice i nane.

Škorpija

Ljubav: Umete biti nervozni i nestrpljivi ovih dana, možda opterećeni nekim pitanjima koja se vezuju za partnera ili za vaš odnos. No, voljena osoba trenutno ima sluha za vas i ume da umiri vaše nemire – pa će, ako ne računamo par varničastih momenata – vaš odnos biti prilično solidan tokom ovog perioda. Da li ćete biti u potpunosti ispunjeni i mirni? Pa, teško – jer vi hoćete da sada ili sve rešite ili da sve držite pod kontrolom svog budnog oka – a to je prilično nemoguće. Slobodne Škorpije – u periodu ste kada se mogu započeti i razvijati prilično ozbiljne ljubavne priče. One koje mogu trajati.

Posao: Vaša nestrpljivost je dosta izražena – a imaćete osećaj da ono što želite da realizujete ide sve sporije i sporije. Naravno, to je vrlo subjektivan pogled – stvari se odvijaju više nego korektno, a to što se vama žuri trebalo bi da naučite da kontrolišete. U dogovorima budite pažljiviji, nemojte vršiti pritisak na sagovornika i nemojte dozvoliti da vam tvrdoglavost pokvari ono što ste do sada postigli. Nedelja je i dobra i loša – dobra, jer će rezultata biti, a loša zato što oni neće biti onakvi kakvima se nadate.

Zdravlje: Mogućnost povreda, osetljiv urogenitalni trakt, infekcije.

Hrana: Izbacite iz jelovnika previše masnu hranu, više se okrećite ka namirnicama koje su kuvane. Izbegavajte prženo. Potrebni su vam i cvekla, brokoli, spanać, zelena salata, kao i više citrusa – naročito limuna.

Strelac

Ljubav: Ulazite u ovu sedmicu na neki način poljuljani, prepuni pitanja, možda sumnjičavi i sa naglašenom ljubomorom. Bilo bi dobro da iz nje ne izađete na isti način, pogotovo što za vašu „huku“ u glavi trenutno i nema realnih osnova. Ok, partner deluje kao da mu je sada bitno sve osim vas ali to nije automatski signal za uzbunu. Uostalom, imate lek – a to je komunikacija i otvorenost, koju ne biste trebali da izbegavate. Slobodni Strelci – onako, eventualno neka sitna zanimacija, komunikacija i flertovanje. Ništa specijalno – čisto da vam malo prođe vreme između dva druženja ili izlaska.

Posao: Prvih par dana ove sedmice ili nećete biti raspoloženi za posao ili će vas obaveze smarati i biti vam neinspirativne. To može da se odrazi i na vaš radni učinak pa da u ovom periodu kasnite ili pravite greške (biće ih lako ispraviti, ali bi bilo bolje da budete fokusiraniji na ono što radite). Svi poslovni rezultati su sada polovični – oni suštinski neće biti loši, ali vi nećete biti baš zadovoljni, jer ćete očekivati više. Finansijama prilično loše baratate, pa gledajte da ne stvarate nepotrebne troškove.

Zdravlje: Nivo energije prilično oscilira.

Hrana: Krvnu sliku koja je nešto slabija u ovom periodu, možete popraviti ribom, džigericom, piletinom, ćuretinom, uz dosta zelenog lisnatog povrća, naročito spanaća. Izbegavajte prazne kalorije kroz slatkiše.

Jarac

Ljubav: Situacija u vašim emotivnim relacijama nije loša. Komunikacija vam nije uvek savršena, ali se da popraviti – pogotovo ako vi ne budete suviše „tvrd orah“ po nekim pitanjima. Takođe – ako povremeno stavite obaveze na stranu i više se posvetite voljenoj osobi – to će biti samo plus i za vaš odnos i za vas dvoje. Iskoristite svaki slobodan trenutak za neke zajedničke, fine, opuštene momente i za strast – i nema glava da vas boli. Slobodni Jarčevi – vrlo je interesantan ljubavni period za vas. Em vam se otvara prostor za više izlazaka i društvenih aktivnosti, em neke vrlo zanimljive osobe mogu početi da se pojavljuju.

Posao: Trebaće vam nešto više strpljenja za one sa kojima radite i sarađujete – ali uspevaćete da pronađete zajednički jezik. Ovo može biti vrlo korektan i solidan poslovni period za vas – funkcionisaćete na dnevnoj bazi više nego dobro, imati solidne dogovore, a ukoliko je u protekloj nedelji postojala tenzija između nadređenih i vas – sada će odnosi doći u normalu. Dolaze vam dobre poslovne šanse i predlozi, razmislite o onome što vam se nudi jer deluje dosta povoljno. Finansije su korektna stavka.

Zdravlje: Osetljivost kičme i zglobova. Mogući problemi sa urinarnim traktom.

Hrana: Ulazite u period kada imunitet može postati problem, pa pokušajte da to na vreme predupredite. Kombinacija limuna, narandže, ananasa, banane, cvekle i šargarepe je dobitna po vas.

Vodolija

Ljubav: Ne mogu reći da će odnos sa voljenom osobom biti loš, jer neće. S druge strane gledano – da ćete biti u nekom spektakularnom raspoloženju i gomili dobrih dešavanja – isto nećete. Funkcionisaćete, u nekom danu bolje, u nekom lošije. Ne izgleda kao da će biti trzavica, pre izgleda kao da će vam povremeno biti dosadno, statično, neinspirativno. Bitno je da ste tu jedno za drugo i da se podržavate, a lepršaviji dani će doći. Slobodne Vodolije – ima kao nekih dešavanja, komunikacije, možda i flertića. Ali sve je to sitno ili se dosta lagano razvija. Pravih dešavanja je malo, možda po koji inspirativniji momenat sredinom nedelje.

Posao: Ambicija, ali i želja da „isterate svoje“ je prilično naglašena ovih dana. A i biće vam potrebna, jer ne deluje kao da je opuštena i mirna nedelja pred vama. Pritisak na vas postoji – što od strane saradnika, što od strane nadređenih – ali vi sa tim pritiskom sada možete da se nosite. Umaraće vas i neke situacije koje će se ponavljati kroz posao i imaćete momente kada nećete biti inspirisani. Jedino što će vas istinski pokretati sada jeste mogućnost zarade – a ona jeste naglašena u ovim danima.

Zdravlje: Solidna zdravstvena situacija.

Hrana: Kako otpočnete sedmicu, tako će vam biti do kraja. Ako od ponedeljka navalite na klopu, naročito na slatkiše, nećete moći da se uvedete u red. Ukoliko sedmicu otpočnete umereno, tako ćete funkcionisati i na dalje.

Ribe

Ljubav: Bolja je situacija u vašim partnerstvima, mirnija, stabilnija. I tako može biti i na dalje ukoliko se oboje potrudite oko toga. Više uživajte sa partnerom, a manje obraćajte pažnju na sitnice koje smetaju. Jer, oko sitnica se može lako dogovoriti ako postoji obostrana volja i želja da se iskomunicira i reši. Slobodne Ribe – više osoba može biti zainteresovano za vas ili pokušavati da vam se približi. Svaka od njih ima različitu taktiku i različite stvari vam „nudi“. Vi jeste zaintrigirani, ali prilično oprezni – što i jeste dobar potez. Dajte sebi vremena da otkrijete šta zaista želite i ko bi mogao biti pravi za vas.

Posao: Dosta korektna poslovna situacija tokom ove nedelje – ako zanemarimo da će vam prvih par dana verovatno biti sa nešto lošijom organizacijom i da ćete pokušavati da funkcionišete na više strana istovremeno. Ali, snaći ćete se. Prepreke sa kojima se budete suočavali mogu vam sada doneti samo kratkotrajan zastoj – rešićete ih vrlo brzo i više nego uspešno. Finansijama biste bili više nego zadovoljni da ne postoje izraženiji troškovi – bilo oni regularni, bilo ulaganja u posao ili u kuću.

Zdravlje: Sitnija zdravstvena problematika.

Hrana: Ribe neka se bace na kuvanu, barenu hranu. Na vašem stolu je u ovom periodu neophodno i više ribe, a manje mesa i mesnih prerađevina. Slatkiše u potpunosti izbacite i konzumirajte citruse.

BOMUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram