Nedeljni horoskop od 13. do 19. maja: Slobodni Bikovi će se zaljubiti, Jarčeve čekaju izazovne situacije na poslu

FotoSupplied by LMK / Landmark / Profimedia

Sledeća sedmica nam je sva satkana od iznenađenja, uzbuđenja, preokreta, tumbanja, šokova. Da, nešto od ovoga može biti izuzetno pozitivno – doneti nam novu ljubav, napuniti nam džepove u trenutku – ali generalno gledano – ne zalećite se, zastanite, ne reagujte u trenutku.

Mars u znaku Ovna ukazuje na jaku energiju, volju i spremnost da se do maksimuma posvetimo ciljevima koje smo zacrtali, ali isto tako govori i o jednoj nemirnoj i nervoznoj energiji. U prevodu – lako ćemo „zapeniti“ ovih dana, sa pravim razlogom ili bez. Odluke donete u trenutku impulsivnosti i nepromišljenosti. Premalo strpljenja a previše tvrdoglavosti. Treba se ovih dana čuvati povreda glave, a sinusi i oči će nam biti osetljiva tačka.

Sunce i Jupiter se nalaze na samom kraju znaka Bika (Jupiter je spaljen od strane Sunca, pa možemo imati osećaj da u ovim danima ništa ne funkcioniše normalno i moralno i da su budale i egomanijaci oni koji se najviše deru i oni koji su u prvom planu u svemu). Teškoće u finansijskom segmentu, problemi sa bankama ili finansijskim ustanovama.

Merkur prelazi u znak Bika i tokom većeg dela ove sedmice pravi kvadratni aspekt sa Plutonom iz Vodolije – dani kada lako planemo, dani kada ne želimo da trpimo pritisak, izuzetno povoljne ili izuzetno nepovoljne informacije, papirološke i administrativne začkoljice, problemi u saobraćaju, verbalni napadi, problemi sa decom i mladima.

Venera je u konjunkciji sa Uranom u znaku Bika i ukazuje na veliku potrebu za promenama, na nagle preokrete na poslovnom, finansijskom i ljubavnom planu.

Sledeća sedmica nam je sva satkana od iznenađenja, uzbuđenja, preokreta, tumbanja, šokova. Da, nešto od ovoga može biti izuzetno pozitivno – doneti nam novu ljubav, napuniti nam džepove u trenutku – ali generalno gledano – ne zalećite se, zastanite, ne reagujte u trenutku. Sklonite nogu sa gasa, na svaki mogući način. Rizici se sada mogu isplatiti, ali ne zaboravite – rizik je ipak rizik.

Ovan

Ljubav

Umećete u ovoj nedelji da budete nestrpljivi – najviše sa onima koje volite I koji su vam najbliskiji. Baš tom nestrpljivošću umećete da povremeno “potkačite” voljenu osobu – koja će itekako umeti da uzvrati I digne vam pritisak na dvesta. Na svu sreću pa su sada strasti između vas dvoje jake, pa će se lako prelaziti preko ovakvih momenata, lako pronaći razlog za drugačija, mnogo lepša uzbuđenja.

Slobodni Ovnovi – vi ste spremni da zavarničite u trenutku I da se zaljubite u roku od pet minuta. Ljubavni život donosi velika uzbuđenja I iznenađenja, osobe koje kao komete uleću na vaše emotivno nebo.

Posao
Uznemiriće vas sto I jedna situacija, nerviraćete se I oko krupnica ali I oko sitnica, do vas će dolaziti informacije koje će biti I najpovoljnije moguće, ali I one koje će vaše planove u trenutku pretumbati I iz korena preokrenuti. Neke okolnosti vas mogu zakočiti na korak do realizacije – bilo da su u pitanju obaveze, projekti ili poslovni dogovori. Ova sedmica donosi velika finansijska tumbanja – možete ostvariti visoke finansijske dobitke, ali I izgubiti onda kada se najmanje nadate. Rizikujte proračunato.

Zdravlje
Stres je postao sastavni deo vašeg života. Moguće su respiratorne I stomačne tegobe.

Bik

Ljubav
Ovo je period kada žudite za nekom promenom – možda želite da menjate sebe, možda želite drugačiji način funkcionisanja u partnerstvu, možda se osećate pritisnuto partnerovim očekivanjima, ponašanjima, čime god. U svakom slučaju – bićete skloni da se pobunite, povučete neočekivan potez, da se čudno ponašate (u odnosu na vaše dosadašnje, “normalno” funkcionisanje). Moguće su kratkotrajne bure u partnerskim odnosima, ali više nego rešive.

Slobodni Bikovi – ovih dana neko vam može zaljuljati tlo pod nogama i učiniti da se u trenutku zaljubite. Dani za rađanje čudnih, ludih, divnih ljubavnih priča.

Posao
Ukoliko niste zadovoljni uslovima na poslu, finansijama, svojim statusom, saradnjom sa kolegama I šefovima,ukoliko trpite neki vid pritiska ili se na poslu ponavljaju situacije koje su opterećujuće po vas – sada ćete dići mini revoluciju, pobuniti se. Bikovi su u periodu kada ne žele više da ćute I trpe – već su itekako spremni da se bore za sebe. Nešto više pažnje obratite na administrativna, papirološka pitanja I dokumentaciju – jer lako možete napraviti propust ili grešku. Ne zalećite se u veća ulaganja.

Zdravlje

Prehlade, kod dama moguća hormonska problematika.

Blizanci

Ljubav
Previše se opterećujete nekim temama I pitanjima – bilo da se ona vezuju za voljenu osobu, bilo za neke druge životne segmente. U svakom slučaju, mentalni pritisak koji trenutno osećate može uticati na kvalitet odnosa sa partnerom. Ne povlačite se I ne zatvarajte – sada je neophodna dobra I otvorena komunikacija sa voljenom osobom pos vim pitanjima da bi se potencijalni problemi I nervoza prevazišli.

Slobodni Blizanci – dobar društveni život, uzbudljivi događaji I osobe koje vam mogu napraviti “kratak spoj” u glavi. Ljubav može doći iznenada, kao grom iz vedra neba.

Posao
Iritiraće vas saradnici, kao da će vas namerno provocirati ili će vas zatrpavati obavezama. Ne dozvolite da vas bilo ko požuruje ili vam skraćuje rokove – idite svojim tempom, jer jedino tako ćete izbeći potencijalne greške I propuste. Imate dobre ideje I sada ste već u periodu kada je potrebno da prionete na posao I krenete ka njihovoj realizaciji – jer će vam se to prilično brzo isplatiti. Do vas mogu stići iznenađujuće vesti vezane za finansije, poziciju ili novi poslovni projekat kojem se nadate.

Zdravlje
Alergije, osetljiv respiratorni sistem.

Rak

Ljubav
U partnerskim odnosima I dalje je na snazi stabilnost I sigurnost. Naravno da će postojati situacije koje na kratko mogu uneti nervozu ili vam poremetiti planove – ali ta mala nerazumevanja I saplitanja neće naškoditi vašem odnosu. Rešićete I nastaviti dalje. Vaš zajednički društveni život I aktivnosti su pojačani, što će pozitivno uticati na vas dvoje.

Slobodni Rakovi – ne samo da je ovo dobar period za uživanje, izlaske I druženje, već sada I više nego interesantna, nova lica mogu ući u vaš život. Možda preko vašeg društvenog kruga, možda preko interneta I dejting aplikacija. Pred vama su dani uzbuđenja, flerta, strasti

Posao

Dosta kompleksna poslovna nedelja. Tenzija na poslu je pojačana, svi su nešto nervozni, nestrpljivi, razdražljivi. Koliko god neke situacije delovale komplikovano – vi ćete umeti da pronađete pravi način da ih rešite.

Pokušajte da pronađete dovoljno strpljenja u sebi za sve situacije, ali I za sve osobe sa kojima ćete biti u kontaktu ovih dana. Da ne pričamo o tome da ćete I u najnapetijim situacijama imati veliku podršku, savet ili pomoć onih koji su na vašoj strani. Finansijski – nećete proći ni malo loše.

Zdravlje
Više stresa. Moguće povremene glavobolje.

Lav

Ljubav
Verovatno ste previše opterećeni poslom, obavezama I to vam diže tenziju, a možda vas malo I “guši” trenutna situacija u vašem partnerstvu – pa ćete želeti neku promenu, ali na svoj način. Prosto rečeno – ili ćete biti skloni da namećete svoj tempo voljenoj osobi ili ćete upasti u jednu od svojih teških, zahtevnih, pomalo dramatičnih faza. Nije baš sjajan period za tako nešto – pa ako je ikako moguće – preskočite takav način funkcionisanja. Možete vi mnogo bolje.

Slobodni Lavovi – više osoba može biti zainteresovano za vas. Vašu pažnju će privući ona koja budi sva vaša čula, koja pokreće želju u vama.

Posao

Jedna burna sedmica je pred vama. Sa nekim ljudima će biti zaista teško komunicirati – trudite se da vam ne unose distrakciju I da vas ne izbacuju iz takta. Možda ne možete kontrolisati informacije, događaje ili druge ljude – ali možete kontrolisati sebe I biti na visini tog zadatka. Pojedini Lavovi mogu biti pod velikim pritiskom, pa čak I skloni da donesu odluke ili povuku poteze bez razmišljanja, impulsivno. Više obratite pažnju na dokumenta I papirologiju. Po pitanju finansija – dosta promenljivo.

Zdravlje
Osetljivost disajnih puteva, naročito grla.

Devica

Ljubav
Situacija u vašim emotivnim relacijama je već prilično stabilna, a sada – kada vaš vladar Merkur pređe u znak Bika čija vam je energija srodna, razumljiva I podržavajuća – nema razloga da ne bude još bolja. Jedino što vam može povremeno smetati je nešto pojačana posesivnost I ljubomora – za koju, realno gledano – nema razloga. Iskoristite ovaj period da unesete neku pozitivnu promenu u odnos, jer će vam oboma prijati.

Slobodne Device – dobar period za uživanje I ljubav je I dalje na snazi. Prijaće vam prijatelji I izlasci, prijaće vam putovanja I opuštanje. I da  – itekako će vam prijati neke osobe.

Posao
Obaveze na koje ste zaboravili ili one gde ste eventualno napravili grešku, propust – sada ćete morati da rešavate I to brzom brzinom. Na sve to – talas novih obaveza samo čeka da im posvetite pažnju. Organizujte se I ne dozvolite da se stvari gomilaju. Vi ste u jednom moćnom poslovnom periodu koji definitivno nije ni malo lagan – ali će vam doneti I dobru realizaciju I beneficije I nagrade, kao I velike promene I sada, ali I u narednim mesecima. Zaradićete više nego solidno.

Zdravlje
Moguće su tegobe sa disajnim organima. Stariji – osetljiv vratni deo kičme, hormonski disbalans.

Vaga

Ljubav
Da bi odnos sa partnerom bio funkcionalan I koliko toliko skladan – biće potrebno mnogo kvalitetne komunikacije I pregršt razumevanja. Ta komunikacija može itekako biti kamen spoticanja, a razumevanja – koliko god da ga imate – delovaće nedovoljno u pojedinim momentima. Partner je nestrpljiv I žustar, vi eksplozivni – što je prilično dobar materijal ako pričamo o strastima, ali može itekako začiniti svakodnevicu prilično jakim, ljutim začinima.

Slobodne Vage – pomalo nepredvidivi dani su pred vama. Uzbuđenje I jaka hemija mogu vas uvesti u nešto što bismo najpre mogli nazvati avanturom.

Posao
Već neko vreme traje pritisak na vas u poslovnom sektoru – bilo da su u pitanju velike obaveze, bilo da je odnos sa saradnicima koji je poprilično često “na ratnoj nozi”. Velika doza nestrpljenja prisutna je I tokom ove sedmice, pa nemojte biti iznenađeni ukoliko ti “ataci” na vas I sada budu prisutni. Vama jeste potrebna promena – bilo radnog okruženja, radnog mesta, firme – ali ta promena još uvek nije realna, pa je za sada samo planirajte, ne donosite nikakve odluke na prečac. Doći će ubrzo trenutak I za to.

Zdravlje

Pojačan stres, mogući problemi sa grlom.

Škorpija

Ljubav
Drago vam biće nešto vileni ovih dana, pa budite spremni na kojekakva iznenađenja – I ona koja mogu da budu maksimalno prijatna, ali I ona od kojih će vam se dići kosa na glavi. Pa će biti I onih Škorpija kojima će partner s neba pa u rebra reći – hajmo da živimo zajedno/da se venčavamo/pravimo dete. Ali će biti I onih koje će se zgranuti na izjavu – ja više ne mogu ovako, dosta mi je svega, ili nešto menjamo ili svako na svoju stranu.

Slobodne Škorpije – u jednom momentu možete smatrati da ste pronašli srodnu dušu, ljubav svog života itd….a već u drugom sve to može nestati kao mehur od sapunice. Kakve god da vas ljubavi sada spopadaju – uživajte dok traju. Možda se potrefi pa zaista budu vredne truda.

Posao
Hajmo sada svi ručice gore I zapevajmo – Škorpije rade u rudniku I život im nije lak….Hajde što ovih dana zaista rmbate kao radnik udarnik, nego vam još sve što se dešava oko posla I na poslu jede I ono malo živaca što je preteklo do sada. Saradnici će vas opsedati, obaveze će se gomilati a vi, koliko god da želite da sve završite I svima izađete u susret – moraćete da u nekom trenutku shvatite da niste robot. Moguće je da se u ovom periodu neke saradnje prekinu. Ne brinite – otpašće ono što vam ionako ne treba.

Zdravlje
Više se odmarajte, ali nemojte zanemariti ni fizičku aktivnost, rekreaciju, koja vam je sada baš potrebna.

Strelac

Ljubav
Jedna prilično mrljava nedelja u vašim emotivnim relacijama. Vi ste razvučeni na sto strana obavezama I moranjima a partner vam baš I nije od pomoći jer se vrlo često ponaša nezrelo I prezahtevno. Komunikacija će vam biti zahtevna, povremeno će se provlačiti tenzija, pa I posesivnost, ljubomora. Ono što će funkcionisati su strasti – pa umesto da trošite energiju na rasprave, trošite je u spavaćoj sobi.

Slobodni Strelčevi – svaki trenutak slobodnog vremena koristite da budete okruženi pozitivnim ljudima, onima sa kojima se zabavljate I koji vam prijaju. A ljubavnih prilika će svakako biti.

Posao
Stelijum planeta u vašem polju svakodnevice I obaveza (zajedno sa Jupiterom – vladarom vašeg znaka, koji ovde odbrojava svoje poslednje dane) sa jedne strane vam gomila obaveze, donosi veliki pritisak na vas, ali sa druge – donosi vam ozbiljne poslovne projekte, kao I velike šanse za promenu koja će nastupiti u narednim mesecima. U prevodu – sve ono što ste poslovno uložili u prethodnih godinu dana, uskoro ćete umeti I da naplatite. Zato – gurajte napred I ne odustajte. Finansije su prilično dobre.

Zdravlje
Stres je pojačan, pa vaš organizam može odreagovati – kroz probleme sa grlom, hormonima.

Jarac

Ljubav
Biće potrebno mnogo više strpljenja nego do sada da biste izašli na kraj sa situacijama koje vam se u ovom periodu postavljaju kao izazovi, a koje će se najpre vezivati za porodicu, dom I ukućane – bilo da su to stari problemi ili glanc nove situacije na koje morate obratiti pažnju. Odnos sa voljenom osobom neće biti ugrožen ovim dešavanjima, naravno – ukoliko vi nađete dovoljno snage u sebi da donosite nervozu tamo gde joj mesto nije.

Slobodni Jarčevi – period povoljan za ljubavna dešavanja I dalje traje kod vas. Dah svežine, uzbuđenja, leptirići u stomaku – neko vas može pokrenuti I probuditi u potpunosti.

Posao
I u poslu će postojati izazovne situacije i isto tako izazovni saradnici. Neće sve biti savršeno, ali vi ste ipak u ovoj sferi više strpljivi, prisutniji, ne zalećete se u izjavama i sa odlukama – a i motivisani ste da se dokazujete. U ovom vam periodu mogu doći nove ponude, a definitivno ste u periodu kada počinju da se dešavaju velike promene i u okviru vašeg posla, ali i u radnoj sredini. Manje poteškoće sa papirologijom ili administrativnim pitanjima. Prilivi novca su dosta ujednačeni, proverite samo imate li neka dugovanja.

Zdravlje
Starijim Jarčevima moguće meteoropatske tegobe. Mlađi – prehlade.

Vodolija

Ljubav
Vi možete ovih dana imati osećaj da ste se malo zaglavili – mogu vas pritiskati situacije vezane ne striktno za partnerski život (mada bi vam I tu prijalo da ste kao par aktivniji), već za više životnih sfera. Taj osećaj da se stalno vrtite u jednom te istom krugu može izazivati povremeno talase nervoze, pa I vaše burne reakcije ni zbog čega – odnos sa voljenom osobom neće biti ugrožen, ali ćete ga na kratko “prodrmati”. Bilo bi dobro da uvedete neke pozitivne promene u partnerstvo – da više izlazite, družite se. slobodne Vodolije – za uživanje I druženja više nego dobro, a I ljubav će naći put do vas.

Posao
I u poslu ćete imati osećaj da ulažete snagu, energiju I volju do krajnjih granica, ali da se suštinski ništa ne menja na bolje. Rutina na dnevnoj bazi vas je poklopila I ne vidite mogućnosti da se nešto promeni u skorije vreme. Promene dolaze, budite sigurni u to – I nećete još dugo morati da čekate na njih. Vrlo brzo će vaše sposobnosti doći u prvi plan. Do tada – razmišljajte o tome šta biste želeli da promenite, pravite planove, kreirajte nove ideje. Finansije – regulišite zaostatke, proverite da li ste nešto dužni.

Zdravlje
Hroničan umor.

Ribe

Ljubav
Od vas zavisi trenutna situacija u partnerskim odnosima. Ukoliko vi budete unosili sopstvene nemire – nemiri će postojati. A ako vi budete u podsticajnom raspoloženju, inicijator za aktivnosti I pozitivna dešavanja u odnosu, ako vi budete u fazonu otvorene I iskrene komunikacije – sve će funkcionisati više nego dobro. Ne povlačite se u sebe I ne sakrivajte od voljene osobe kako se osećate – jer vaše ćutanje I statična raspoloženja mogu probuditi kod partnera sumnju.

Slobodne Ribe – nove osobe koje se pojavljuju u vašem životu donose vam dobru energiju I bolje raspoloženje. Solidan period za ljubav.

Posao
I opet je prisutna nervoza oko novca – čini vam se da nikako da se stabilizujete I da stalno vučete troškove I “repove” od ranije. Iako je situacija nešto bolja u odnosu na prethodni period, još uvek vam ne daje osećaj stabilnosti. Što se posla tiče – pred vama je sedmica koja će biti vrlo dinamična I aktivna, ali koja vam može doneti I nove saradnike ili nove poslovne ponude. Možete imati teškoća sa dokumentacijom – proveravajte sebe, jer su greške moguće. Dosta razgovora, jurnjave, žurbe.

Zdravlje
Povrede, a potrebno je biti I više oprezan u saobraćaju. Moguće su I prehlade, piše Venera sa papilotnom.com.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram