Najbolji način da uštediš novac u 2024. prema tvom horoskopskom znaku

Foto: SPOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Šta savetuju astrolozi?

Stručnjaci napominju da o troškovima treba misliti unapred, a posebno bitan momenat je početak godine. A ako je verovati zvezdama, postoje određene metode za štednju koje su efikasne za svaki astro znak pojedinačno, piše mypost.com.

Ovan

Pravilo 30 dana

Strpljenje uglavnom nije vaša vrlina, ali ako vežbate da budete promišljeni i uzdržani, to vam može pomoći da uštedite novac i da razlikujete šta je prava potreba od privremene želje.

Ako razmišljate da kupite nešto šta vam nije neophodno za svakodnevno funkcionisanje, zapišite to i sklonite spisak od sebe na 30 dana.

Ako zaboravite na sve za to vreme ili uvidite da vam ne treba, uštedećete novac i zadržaćete kontrolu nad svojim finansijama.

Bik

Jedan dan u nedelji – nulto trošenje

Neretko umete da troškarite čisto da biste zadovoljili svoje hirove i zato je za vas preporučljiv izazov da odvojite jedan dan u nedelji za nultu potrošnju. Svakako će vam unapred trebati plan, posebno za spremanje hrane, ali dajte sve od sebe da ne potrošite ni dinara ceo dan. Probajte da se presaberete i da vidite koliko zadovoljstva možete da dobijete iz onoga što već posedujete.

Blizanci

Poseban račun za štednju

U skladu sa vašim osobinama, ne bi bilo loše da razmislite o tome da vaš štedni račun bude potpuno odvojen od tekućeg računa.

Tako ćete jasno sebi postaviti granice i stvoriti priliku da manje trošite, a možda nešto i uštedite.

Rak

Naručujte namirnice onlajn

Rak često svoje emocije zna da utoli preko hrane i da daje novac na sve i svašta iako za tim možda i nema toliko potrebe. Mnogi Rakovi vole da ugode sebi i drugima kroz spremanje obroka, a naručivanje namirnica putem interneta vam omogućava da to i nastavite, ali uz bolju kontrolu budžeta.

Pored toga što vam štedi vreme i energiju, naručivanje unapred preko interneta umesto u radnji spasava vas iskušenja da dodate više u korpu nego što vam je potrebno.

Lav

Mesečni džeparac

Možda deluje neobično, ali ako sebi jednom mesečno odvojite određenu sumu za neki sitan prohtev, to vam može pomoći da preuzmete kontrolu, obuzdate impulsivnu kupovinu i uštedite za ono što će vam zaista trebati.

Devica

Uradi sam princip

Device su spremnije od bilo kog drugog znaka da savladaju neku veštinu i da ne plate drugom da to uradi umesto njih. Od YouTube vodiča o sitnim popravkama u kući do saveta o šivenju, vi lako možete da sopstvenim rukama iznedrite svašta i ujedno uštedite novac.

Vaga

Pomoć prijatelja

Možete se osloniti na svoj instinkt da sa drugima delite i razmenjujete i kreirate plan odgovornosti za uštedu. Pronađite nekog od poverenja ili stručnjaka i u dogovoru s njim napravite svoj plan potrošnje.

Vage generalno nisu sklone sukobima, tako da neće biti problema i ako ta osoba upozori da u nekom trenutku prelazite granicu.

Škorpija

Pravilo 50/15/5

Za Škorpije mnogi finansijski stručnjaci preporučuju jednostavnu strategiju za raspodelu prihoda i planiranje – potrošite 50 odsto novca za dažbine, probajte da 15 odsto uštedite i ostavite pet odsto za hitne neplanirate troškove. Preostalih 30 odsto možete potrošiti na šta god želite.

Strelac

Racionalno planirajte troškove

Volite da putujete, pa za to vreme nađete nekog da vam čuva kućnog ljubimca za novac? Razmislite o povoljnijim opcijama ako ste često na putu, što je u vašoj prirodi.

Gledajte da se oslonite na pomoć prijatelja ili komšija ili da svoje planove drugačije organizujete.

Jarac

Razmislite o drugačijem šopingu

Jarčevi vole fine stvari, veruju da se dobre stvari kupuju jednom i da traju. Ali mogli biste i da manje trošite i uštedite ako neki fin zanimljiv komad potražite, recimo, na buvljaku ili u vintidž radnji.

Vodolija

Racionalna potrošnja

Za Vodolije ne bi bilo loše da više pažnje posvete savetima stručnjaka koji izdvajaju sitne trikove uz koje može dosta da se uštedi, recimo, male kućne aparate kojie ne koristite stalno, isključite ih sasvim iz struje kad vam ne trebaju.

Tako uz nekoliko sitnih promena možete doći do velikih rezultata.

Ribe

Za vas je dobar savet da se ugledate na one na društvenim mrežama koji su na svom primeru već pokazali kako se može uštedeti bez mnogo truda.

Tuđi primer vi uvek upijate kao sunđer i tako ćete najbrže savladati osnovne trikove uz koje ćete manje trošiti.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram