Ljubavna veza sa ovim horoskopskim znakom je brutalna bitka sa vatrom

New Line Cinema/Hbo/Village Roadshow/Kobal / Shutterstock Editorial / Profimedia

Oni ne beže od izazova.

“Od svih strasti ljubav je najjača, jer ona istovremeno napada glavu, srce i telo.”

Ovan je pod vladavinom elementa vatre i planete Marsa i njihova priroda je strastvena, dominantna, a ponekad čak i zapovednička. Oni su uvek spremni za bitku, bilo da se radi o prijateljskom takmičenju u sportu, ostvarenju željene promocije ili želji njegovog srca.

Oni ne beže od izazova. U stvari, Ovan žudi za izazovima. Ukoliko mu je nešto teško da dostigne, to samo povećava njegovo interesovanje. Recite im “ne” i to je kao da dodajete benzin na vatru; ništa ga neće sprečiti u nameri da vas osvoji.

Problem je u tome što se brzo zaljubi i još brže odljubi. Oni će juriti za vama do kraja sveta, ali nakon što pokažete svoje interesovanje u istoj meri, počinju da se ponašaju slično kao dete u radnji slatkiša – sve ih interesuje i jednostavno ne mogu da se odluče za samo jedan komad.

Za Ovna, familijarnost može da dovede do nezainteresovanosti. Munja nove ljubavi u potpunosti ga zaslepljuje i zaboravlja na činjenicu da sve što sja nije zlato.

Muškarci i žene u znaku Ovna ponekad se kreću tako brzo da ne mogu uopšte da shvate s kim imaju posla.

Foto: Shutterstock

Više nego bilo koji drugi znak, Ovan više pada na potencijal koji vidi u osobi, a ne na stvarnu osobu. Ako se dogodi da se Ovan zaljubi u vas i uspete da zadržite njegovo interesovanje, njegova ljubav je zaista neprikosnovena i neobuzdana. Nije ga lako zadržati, to je kao da pokušavate da prikujete oblak.

Poput dobrog vina, većina Ovnova imaju bolje odnose u zrelijoj dobi. To znači da iz mladosti često imaju veliku evidenciju davanja i primanja slomljenih srca.
Iako mnogi vole da ukazuju na neke sebične sklonosti Ovna, oni takođe imaju veliku toplinu. Oni imaju neverovatno toplo srce i imaju tendenciju da vide najbolje u drugima, čak i kada svi dokazi govore suprotno.

Kada se zaljube u nekoga i njihov partner uspe da zadrži stvari svežima i dovoljno zanimljivima, oni su žestoko odani partneri.

Kao i kod većine stvari u životu, postoji i tamna strana Ovna. To je naročito istinito kada je u pitanju njihovo ponašanje u ljubavi i odnosima. Ako tamna strana vodi svoj šou, postoji veliki potencijal za ljutnju pa čak i zlostavljanja. Oni će željeti da dominiraju, jer je njihova tamna priroda takođe vrlo kontrolorska.

Oni mogu da pokušaju da upravljaju svakim aspektom voljene osobe i pobesne kad ona ne želi da sarađuje ili drži se njegovog plana. Oni će imati vrlo malo kontrole nad svojim emocijama i imaju tendenciju za sobom da ostavljaju slomljena srca i potpunu destrukciju.

Tamna priroda Ovna može od odanosti da napravi vrlo fluidnu definiciju. Oni mogu biti skloni prevarama, ali zbog njihovog povratka popraćenog lepim gestom i dalje će biti u mogućnosti da osvoje partnera.

Ovan i duhovnost idu ruku pod ruku, bilo da se gleda svetla ili tamna strana.

Njima treba fizički dodir, ali nisu skloni čednim igrama. Morate biti hrabri i i direktni ukoliko želite da ga zainteresujete.

On se baca odmah na stvar i želi da vas konzumira. On želi da se izgubi u vama i dovede vas do toga da se i vi izgubite u njemu. Njegova strast može biti toliko intenzivna da vas može uplašiti.

Kada dominira njegova tamna strana, Ovan se ponaša kao dete koje plače usred noći za flašicom i budi svoje vrlo umorne roditelje. To nije svesni sebični plan, već inherentna potreba koja je top prioritet.

Oni žele ono što žele, kada to žele i uglavnom nemaju previše obzira prema onome ko se nađe na putu ka ostvarenju te želje.

Njegovi partneri će se izgubiti u svojoj strasti svedočeći iskonskim potrebama Ovna koje samo njihovi partneri mogu da ispune.
Dinamična energija Ovna vapi za pažnjom. Teško mu je da odoli. On je privlačan, zabavan i voli dobar provod. On je zaista zainteresovan za vas i postavlja pitanja koja se niko drugi ne usudi da pita.

On je jedan od retkih znakova koji vas istovremeno može privući jako blizu, a da u isti mah molite za oslobođenje.

„Radije bih umro od strasti nego od dosade“ – Vinsent Van Gog, piše Atma.hr.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram