Kreće poslednji retrogradni Merkur u 2023: Do ovog datuma nemojte ništa započinjati

Kim Kardašijan i Ema Roberts
Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Vreme junačkih poduhvata je pred nama.

Ovaj Merkur će imati intenzivno delovanje na znak Raka, koji će posedovati čvrstinu i disciplinu, ali njegova mekoća i emotivnost će ovde naleteti na barijeru. Rakovi bi mogli da se osećaju usamljeno i otuđeno. Bitno je da nastoje da komuniciraju s osobama koje im hrane senzibilitet i da ne zapostavljaju emotivnu higijenu. Jarci će odlično podnositi ovakav Merkur. Biće u stanju da završe sve što su zamišljali, ali prethodno će zaista morati da uspore i idu korak po korak. Kraj sezone ovog retrogradnog Merkura bi mogao biti ekscentrična pojava za njih što može stvoriti za neke osobe stavove koji su prekruti. Jako je bitno da se osećaj iritabilnosti i nervoze dovede pod kontrolu.

Retrogradni Merkur u znaku Jarca nosi jako disciplinovanu energiju koja kao posledicu daje mogućnost da napokon savladamo veštine koje se tiču logike i komunikacije u kojoj imamo ograničavajuće koncepte saradnje. Takav Merkur nije loš, on je samo principijelan i uči nas da se prema svemu odnosimo s merom i da shvatimo da emocijama nije mesto u poslovanju i u logičkom usmeravanju rada i dela. Ovakav Merkur donosi osnaženje čvrstine ličnosti samo ako smo sposobni da se koncentrišemo i učestvujemo u bilo kojem vidu teških komunikacija. Jednostavno, ovakav Merkur potvrđuje izreku da je muka stvorila junaka.

Ali, šta s njegovom poslednjom putanjom krajem godine u znaku Strelca? Koliko god bila zbunjujuća i usmerena tako da konstantno i u nedogled ispituje našu sposobnost samopouzdanja, ova kretnja nam je dokaz da ćemo biti zadovoljni s onim gde smo morali biti fokusirani da u muci silnog razmišljanja u sebi stvorimo junaka ili junakinju.

Nemoguće je kako će se tako kratak period činiti dugim, ali kako će plodovi istog nama doneti osećaj snage i stabilnosti koju ranije nismo imali. Svakako, za razliku od Jarca, Strelac je egzil za Merkur, pogotovo retrogradno pozicioniran, stvara nestrpljivost i nervozu da novonastalo znanje pretvorimo u praksu. Pritom, jako naglašen optimizam je doslovno bajkovit i može stvoriti jako neozbiljan utisak kod naših sagovornika. Ovakav Merkur će se stabilizovati negde od 7.1. do 10.1. i tek od tad je vreme da počnemo da primenjujemo junačku stranu sebe u našim logičkim i komunikacijskim poduhvatima. Najbolje bi bilo da sve vrste povezivanja i akcije ostavite za period posle 7. januara.

Kada posmatramo odnose s drugim planetama, ovaj retrogradan Merkur nudi relativno dobru vibraciju. Njegova harmonija s Venerom nam je obećanje da će nas transformacija koju imamo pred sobom uspešno dovesti do boljih prilika u karijeri, a daće nam i moć da u ljubavnom kontekstu stvari svedemo na nivo obostranog zadovoljstva.

U najtežem slučaju, situaciju ćemo opet sagledati i tačno znati šta treba da uradimo kako bismo rešili trenutni status quo. Harmoničan odnos s Jupiterom nas uverava da ćemo moći kroz pozitivan stav da izdržimo jaku saturnovsku disciplinsku energiju i da se isplati žrtva koju dajemo.

Ovaj Merkur će imati intenzivno delovanje na znak Raka, koji će posedovati čvrstinu i disciplinu, ali njegova mekoća i emotivnost će ovde naleteti na barijeru. Rakovi bi mogli da se osećaju usamljeno i otuđeno. Bitno je da nastoje da komuniciraju s osobama koje im hrane senzibilitet i da ne zapostavljaju emotivnu higijenu.

Jarčevi će odlično podnositi ovakav Merkur. Biće u stanju da završe sve što su zamišljali, ali prethodno će zaista morati da uspore i idu korak po korak. Kraj sezone ovog retrogradnog Merkura bi mogao biti ekscentrična pojava za njih što može stvoriti stavove za neke osobe koji su prekruti. Jako je bitno da se osećaj iritabilnosti i nervoze dovede pod kontrolu.

Strelac će isto ovaj period jako dobro iskoristiti. Njegov autoritet i integritet će pokazati značajnu čvrstinu i kao takav će ispuniti sve što bude potrebno. Jako bitno je da ne ide do poslednjih atoma optimizma i energije. Ovaj znak će biti pod najvećim rizikom od svih da sagori u poslednjoj sezoni retrogradnog Merkura. Redovan odmor je nešto što je jako bitno da se ispuni zamišljeno. Bolesni nikome ne trebate!

Najteže će ovaj period podnositi Blizanci. Lepršavu i nežnu komunikaciju sada će biti nemoguće ostvariti. Sve će biti pod rokovima, ciljevima i računicama. Za vibrantne Blizance ovaj period će nositi mnogo izazova. Slično kao i kod Rakova, bitno je da se nađu prijatelji s kojima će se negovati komunikacija i mentalna higijena. Pogotovo je težak period ulaska Merkura u Strelca!

Preuzeto od: Ana Dominik Rodić

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram