Kineska Nova godina: Stiže era Bivola i neće biti lako

Psihologija i astro 11. feb 202115:39 > 12. feb 2021 15:12
Kineska Nova godina
Foto: Aman Rochman / Zuma Press / Profimedia

U petak 12. februara stiže nova godina prema kineskom kalendaru. Trajaće do 31. januara 2022, a doneće nam više posla. Nekima će doneti i dobru zaradu, ali samo ako zapnu duplo više nego inače. Ovo nije godina za one koji žive po principu - lako ćemo. Moraćemo da se usmerimo na realne, konkretne planove. Neće biti mesta za maštarije i nejasne želje. U suprotnom, osetićemo značajne gubitke.

Kineska astrologija proučava dvanaestogodišnji ciklus koji se bazira na kineskom lunarnom kalendaru. Nova godina uvek počinje krajem januara ili u prvoj polovini februara. Svakoj godini pripisuju se karakteristike jedne od 12 životinja prema kružnom ciklusu i to su Pacov, Bivo, Tigar, Zec, Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Petao, Pas i Svinja.

Ovo je godina Bivola, i to u elementu metala, budući da svake godine vlada jedan od važnih elemenata (drvo, vatra, zemlja, metal, voda).

Astrolozi kažu da će ova godina metalnog Bivola biti povoljna za porodične odnose, prijateljstva i ljubavne veze. Poželjno je da pažnju usmerimo na rešavanje porodičnih problema, da rešavamo nesuglasice s drugima ili gradimo bolje odnose, pišu na sajtu Atma.hr.

Sve će pucati od besa

A da bismo uneli tu harmoniju u svoj svet – moraćemo da se potrudimo. I to prilično. Ukoliko dobro organizujemo svoje vreme i napravimo balans između svih obaveza koje imamo, tada će i rešavanje odnosa biti znatno lakše.

Pročitajte još:

U dodiru s drugima, i u kući, i na poslu, i u ljubavi, moguća je pojačana ljutnja, pa je ovo dobra godina da naučimo da vladamo emocijama kako sukobi ne bi eskalirali. A baš to se može dogoditi uz ljutnju, bes, agresiju, zajedljivost, impulsivnost i pasivnu agresiju. Zato iskoristite ovu godinu za lični razvoj, naročito na polju prepoznavanja i propuštanja emocija.

U kineskom zodijaku Bivo predstavlja ozbiljan, težak rad, istrajnost, ličnu disciplinu, metodičnost i poštenje. Stoga ako ove godine želite da postignete uspeh, radite na tim osobinama.

Zbog toga će mnogi ove godine morati da rade dosta, da udvostruče svoje napore kako bi ostvarili ciljeve. Osetićemo sav teret svojih obaveza. Uspeh jeste moguć, zarada je izvesna, ali samo za one koji ulože veliki trud i angažman. Neće to biti vreme za otaljavanje poslova i ležeran pristup obavezama.

Dobra godina za ulaganja

Da ne bude sve sivo, Bivo nam donosi mogućnost da se uz ozbiljan rad ostvari ekonomski oporavak ili barem stabilizacija, a povoljna su i dugoročna ulaganja. Ko bude u prilici, trebalo bi i da stavlja novac sa strane, za crne dane, i da radi na ulaganjima za penziju. Takođe, problemi će se u godini Bivola rešavati samodisciplinom.

Bez obzira na to da li planirate kratkoročni ili dugoročni projekat, da li na polju ljubavi, porodice, posla, zdravlja, finansija, hobija, u 2021. godini potrebno je da unapred napravite plan, i to jako detaljan plan. Metodičnost i sistematičnost će se isplatiti. Usmerite se na realne i konkretne ciljeve jer ove godine za maštanja i nejasne želje nema mesta. U suprotnom lako možete da doživite veliki gubitak.

Boje koje donose sreću

Povoljne boje ove godine su bela, siva, srebrna, zlatna i ostale metalne boje, kao i žuta, krem, vanila i zelena. Dobro će doći i u odeći, i u poslovnom okruženju i dekoraciji stana.

Takođe, za dobru sreću treba nositi nakit izrađen od metala (bilo koje vrste), dok bižuteriju, odnosno nakit od veštačkih materijala, treba izbegavati.

Pročitajte još:

Što se tiče zdravlja, ove godine najviše se preporučuje boravak u prirodi, bez obzira na to da li ćete odabrati šumu, planinu, reku ili more. Bitno je samo da dosta budete napolju, na svežem vazduhu i da budete dovoljno fizički aktivni.

Ove godine vlada element metal koji se inače povezuje s plućima. Zato bi svi, a naročito oni koji imaju hroničnih problema s plućima, trebalo da posvetite posebnu pažnju disajnim organima. Svaku respiratornu infekciju shvatite ozbiljno i nemojte da čekate da prođe samo od sebe da ne bi bilo komplikacija.

Pun novčanik

Uoči dočeka kineske nove godine bilo bi dobro da izmirimo sve dugove. Ako imate dug koji plaćate u ratama (poput kredita), onda sada po mogućstvu, uplatite malo veću ratu nego inače. Veruje se da ćete tako pokazati dobru nameru da što pre vratite dugove.

Takođe, povoljno je kinesku novu godinu dočekati punog novčanika. I to ne znači da u njemu treba da bude pravo bogatstvo, već da bude dosta kovanica i novčanica, pa makar onih sitnih.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram