Kad će više da se završi retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur
Foto: Keith Corrigan / Alamy / Alamy / Profimedia

Poslednji retrogradni Merkur ove godine počeo je 13. oktobra u znaku Škropije. Kad će se završiti ovaj veliki izazov za sve znakove?

Retrogradni Merkur će trajati do 3. novembra, a dotle će pred nama biti najintenzivniji period.

Merkur se smatra glasnikom bogova. To je planeta koji vlada komunikacijom, putovanjima i tehnologijom. Kada postane retrogradan, upravo ta područja naših života postaju nepredvidljiva i haotična, piše Zadovoljna.hr. Upravo su zato moguće nesuglasice u komunikaciji, bilo govornoj ili pisanoj, nesporazumi oko potpisivanja i iščitavanja ugovora ili bilo kakvih drugih dokumenata.

Svaki znak će imati svoje izazove.

Čini se da je pred nama nešto mnogo bolje kad se završi ovaj period pun neizvesnosti, i to u svim područjima života. Kako će retrogradni Merkur uticati na pojedinu osobu, zavisi i od njenog horoskopskog znaka. Da, biće teško, ali je upravo ovo prilika da izađemo bolji na drugoj strani.

OVAN

S retrogradnim Merkurom moguće su nesuglasice na polju ljubavnog života. Moguće je da se svaki razgovor ili dopisivanje s partnerom (ili s nekim za koga želite da to postane) pretvori u nimalo prijatnu raspravu, pa čak i da će na neko vreme želeti da prekine komunikaciju.

BIK

Ništa lakše neće biti ni Bikovima. Štaviše, kada za dve nedelje Merkur uđe u znak Vage, moguće su nesuglasice ne samo s partnerima nego i prijateljima i nadređenima. Astrolozi preporučuju da se u ovom periodu ne ulazi u nove ljubavne veze jer, kako kažu, neće dugo trajati.

BLIZANCI

Fokus života Blizanaca u ovom trenutku je na poslu. Zato je važno na vreme proveravati mejl i moguće propuštene pozive kako bi se izbegli problemi. Takođe je, kako se čini, u ovom trenutku na vašem radnom mestu sve prepuno tračeva, pa se pokušavajte držati dalje od toga. Fokusirajte se samo na sebe i svoje radne zadatke.

RAK

Rak je jedan od znakova kojima početak sezone retrogradnog Merkura neće teško pasti. Izbeći ćete većinu drame vezane za ovaj period i fokusirati se na sebe. U sebi imate puno ljubavi za druge, ali čini se da se mučite da dozvolite drugima da vas vole. I upravo je zato sada vreme za sticanje samopouzdanja. Komunikacija po tom pitanju biće lakša nego ikad pre.

LAV

Kako budu prolazili dani retrogradnog Merkura, Lavovima će biti sve teže da komuniciraju, posebno kada su u pitanju osećanja prema ljudima s kojima žive. Nije tajna da ste tvrdoglavi, a zbog toga lako eksplodirate, pa se u ovom periodu preporučuje što je moguće više izbegavanje drama.

DEVICA

Razmislite pre nego što nešto kažete, dva puta proverite mejl pre nego što ga pošaljete i budite sigurni da ih šaljete pravim osobama. Poslednje što vam treba je da na društvenim mrežama impulsivno napišete komentar koji će imati posledice.

VAGA

Kako se razdoblje Vage sve više približava svome kraju, opreza nikad dosta za taj horoskopski znak, a astrolozi posebno upozoravaju na finansijska pitanja. Ovo je vreme kada treba biti pažljiv, proveravati svoje transakcije, ne ulaziti u nove dugove i što je moguće više štedeti, bar dok ne završi retrogradni Merkur.

ŠKORPIJA

S obzirom na to da je retrogradni Merkur upravo u znaku Škorpije, problemi u komunikaciji postaće veliki deo života ovog znaka. Možda ćete imati utisak da se sve što kažete shvata pogrešno ili da vas drugi ljudi prosto izbegavaju. Budite pažljivi, birajte reči i uverite se da i slušate onoliko koliko i govorite.

STRELAC

Nedovršeni poslovi, stare ljubavi, nekadašnji prijatelji – čini se da će se sve odjednom srušiti na Strelca. Međutim, nemojte da paničite, samo ih saslušajte. Kao i svim drugim znakovima, ne preporučuje se ulazak u vezu s bivšima, ali je to možda dobar način da napokon shvatite u čemu ste pogrešili.

JARAC

Jarčevi će nailaziti na sve više problema s prijateljima, pa će možda shvatiti da neki i nisu tako pouzdani niti vredni razbijanja drugih (ljubavnih) odnosa kao što su mislili. Da, moguće je da ćete izgubiti neke prijatelje zbog kojih ste ranije i rizikovali i upropastili ljubavne odnose, ali ovo je vreme za nove početke, pa tako i u području prijateljstva.

VODOLIJA

Čini se da su Vodolije imale velika očekivanja od ove godine i da ni u noćnoj mori nisu mogle zamisliti da će ovako izgledati. Zato, nažalost, ni ove nedelje neće biti obećavajuće, bar kada je u pitanju karijera. Bolja pozicija i povećanje plate će morati da sačekaju kraj razdoblja retrogradnog Merkura.

RIBE

Ribe će biti znak koji će se najlakše nositi s ovim promenama u komunikacijama. Da, neće ih zaobići, ali će to rešavati na elegantan način. Područje koje je pak izraženo u ovom razdoblju, a koje bi moglo naići na nešto veće probleme, je obrazovanje. Zato, ako učestvujete u bilo kom obliku formalnog ili neformalnog obrazovanja, nemojte čekati poslednji trenutak kako biste predali rad ili seminar. Možda će internet baš tada otkazati poslušnost.

Prema svemu sudeći, čeka nas nekoliko izazovnih tjedana, no to je ništa prema onome što nam je sve već ova godina priuštila. Zato stisnimo zube i izgurajmo ovo do kraja. U najgorem slučaju, uvijek za sve možemo okriviti retrogradni Merkur.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram