Izaberite savršenu biljku za dom prema horoskopskom znaku

foto: Pavel Ovsík / PixPO / Profimedia

Naš horoskopski znak nam otkriva koje će nas biljke najviše privlačiti.

Naše sobne biljke biramo na temelju različitih kriterijuma – briga, nega, kućni uslovi i lična estetika. Međutim izgleda da ulogu u odabiru igra i to da li ste Ovan ili Ribe u horoskopu.

Donosimo ti predloge sobnih biljaka koje odgovaraju horoskopskim znakovima.

Dakle, ako želiš sebe  da obraduješ nekom novom sobnom biljkom koja će ukrasiti tvoj životni ili radni prostor ili želiš nekome da pokloniš sobnu biljku, proveri horoskopski znak osobe kojoj želiš da kupiš ovakav poklon, prenosi ultra.ba.

OVAN

Impulsivni ste, intuitivni i volite akciju. Volite nove i trendi stvari. Volite raskošne biljke, koje najbolje opisuju vašu vatrenu i aktivnu ličnost, a koje daju posebnu veselu i raskošnu atmosferu, vašem radnom ili životnom prostoru. Biljka pod nazivom Aglaonema (Chinese Evergreens), ulepšaće vaše životno ili radno okruženje i najviše će odgovarati vašem aktivnom horoskopskom znaku.

foto: GWI/Gilles Delacroix / Garden world images / Profimedia

BIK

Vi ste jedan od najplodnijih znakova zodijaka, kada dodirnete zemlju nešto odmah naraste. Potrebna vam je biljka koja je stabilna, raskošna, pouzdana, liepa, ali i uporna i izdržljiva. Dakle, neka drvenasta biljka sa raskošnim velikim, bogatim i zelenim listovima. Divlja smokva ili Ficus Lyrata, idealna je biljka za Bikove.

foto: David Sharples / Alamy / Alamy / Profimedia

BLIZANCI

Vi biste sve duplo, dakle kao Blizanci koji uvek žele duple stvari, favorizujete biljke koje imaju dve boje ili dva različita lista u jednoj biljci. Radoznali ste i zato vas privlače neobične stvari, pa samim tim i neobične biljke. Tropska Calathea Roseopicta je idealna biljka za vaš horoskopski znak.

foto: GWI/Jenny Lilly / Garden world images / Profimedia

RAK

Kao Rak, cenite porodicu i prijatelje i volite stvarati svoju mini zajednicu gde god da krenete. Odabir samo jedne biljke, bio bi vam težak. Zato bi vama najviše odgovarale čuvarkuće, koje rastu kao mala porodica u više biljaka i brzo se razmnožavaju.

foto:Zoonar GmbH / Alamy / Alamy / Profimedia

LAV

Volite stvari koje privlače pažnju svih. Potrebna vam je kućna biljka koja ne zahteva mnogo brige, a koja je veoma privlačna, lepa i raskošna. Šarena Begonia rex, ima predivne listove, koji obogaćuju svaki životni ili radni prostor i koja je idealna za vaš horoskopski znak.

foto: George Cole / Alamy / Alamy / Profimedia

DEVICA

Vaša opsesija detaljima znači da ste privučeni biljkama čije grane odlaze u različitim smerovima, ali izgledaju veoma uredno i lepo. Biljka novca Bonsai ili Pachira aquatica, koja zahteva posebnu negu i divljenje, udovoljiće vašim perfekcionističkim sklonostima koje od vas traži znak Device.

foto: David Chapman / DesignPics / Profimedia

VAGA

Kao vazdušnom znaku, potrebna vam je biljka koja nije prevelika, koja je lepa i simetrična, a kojoj ne treba mnogo pažnje i brige. Vaga je znak mira i balansa, što znači da ste privučeni biljkama koje predstavljaju harmoniju i lepu estetiku, kao što je Spathiphyllum, koji cveta i predivno izgleda.

foto: GWI/Jenny Lilly / Garden world images / Profimedia

ŠKORPIJA

Vi ste veoma osetljiv, misteriozan i intuitivan znak, koji je povezan sa moći i ponovnim rođenjem. Treba vam nešto bujno i misteriozno, a tamno, ali opet lepo, kao što je Oxalis triangularis, često nazvan “ljubičasti leptir”. U pitanju je veoma zanimljiva i zabavna tajanstvena biljka, koja se noću zatvara, a danju otvara, a podseća na tamne i misteriozne leptiriće.

foto: Moskwa / Alamy / Alamy / Profimedia

STRELAC

Kao večiti putnik i ljubitelj istraživanja stranih i novih mesta, Strelcu je potrebna sobna biljka koja ne zahtijeva mnogo brige i pažnje, jer ste vi često van kuće. Odvažna i lepa biljka crveni kroton „Petra“ je šarena, stabilna biljka, koja će vam se dopasti kao vatrenom znaku, zbog vatrenih narandžasto-crveno-žutih detalja na bogatim, bujnim listovima.

foto: GWI/Gilles Delacroix / Garden world images / Profimedia

JARAC

Kao Jarac ste organizovani, disciplinovani i treba vam biljka sa pravom strukturom. Veličanstvena biljka Dracaena marginata ili zmajevo drvo je kućna biljka, koja će odgovarati vašoj disciplini ličnosti i organizovanom životnom ili radnom prostoru. Veoma je efektna i lepa za svaki prostor, a ne traži neku posebnu brigu i negu.

foto: GWI/Jenny Lilly / Garden world images / Profimedia

VODOLIJA

Uvek radite stvari na svoj, autentičan i posebno jedinstven način, zato više volite stvari koje su neobične i posebne. Zamija je biljka koja ne traži mnogo brige i nege, što vam ostavlja dovoljno vremena za vaš istraživački duh, slobodu i nove avanture života koje su karakteristične za vaš znak. Posebna biljka za posebnu ličnost, baš kao što ste vi.

foto: Katja Liedle/face to face / Face to Face / Profimedia

RIBE

Vi ste umetnički i emotivno osetljiv znak koji voli snove, magiju i maštu. Nerve plant ili fittonia albivenis je poput vanzemaljske biljke koja je poput magije, jer vas zavarava sa svojim neobičnim šarama na listovima. Ova biljka će savršeno odgovarati emotivnoj i maštovitoj prirodi vašeg znaka.

foto: Amelia Martin / Panthermedia / Profimedia

 

***

Bonus video: Bonus video: Saveti čoveka s najlepšim dvorištem u BG za uređenje terase

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram