Finci nude besplatan odmor ljudima koji hoće da nauče da budu srećni

Foto:shutterstock

Masterklas za sreću.

Finska, koja već šest godina zaredom nosi titulu najsrećnije zemlje na svetu, sada nudi priliku ljudima da nauče da budu srećni.

Ova zemlja će u junu organizovati četvorodnevni kurs sreće i to besplatno! Ova ponuda važi za desetoro ljudi, a ostali koji budu želeli da prođu kurs će kasnije moći da se prijave onlajn.

„Pitanje koje često dobijamo je: Kako ste tako srećni? Verujemo da finska sreća proizilazi iz bliskog odnosa sa prirodom i jednostavnim, prizemnim načinom života. To nije neko mistično stanje, već veština koja se može naučiti i podeliti“, kaže Heli Jimenez, viši direktor međunarodnog marketinga u Finskoj.

Izveštaj o svetskoj sreći fokusira se na šest faktora, a to su: socijalna podrška, prihodi, zdravlje, sloboda, velikodušnost i odsustvo korupcije.

Finsko ministrastvo turizma je vrlo svesno zašto su njihovi stanovnici toliko zadovoljni, a neke od ključnih stvari su nizak nivo kriminala i korupcije, efikasne javne usluge i laka dostupnost prirode.

Finska
Foto: Sergi Reboredo / ddp USA / Profimedia

„Odabrali smo najbolje trenere, jedno od odmarališta koje oduzima dah u Finskoj, i period u rano leto usred prelepe finske prirode za naš master kurs. Smatramo da je to zaista jedinstvena prilika da otkrijemo nešto divno i vredno, svako ko je radoznao treba da se prijavi“, rekli su.

Kurs o sreći će biti podeljen na četiri glavne teme — hrana i blagostanje, zdravlje i ravnoteža, dizajn, i priroda i način života — i vodiće ga četiri trenera koji su stručnjaci u različitim oblastima.

Predviđeno je da traje od 12. do 15. juna, sa učesnicima koji dolaze dan ranije, a odlaze dan kasnije. Oni će odseti u Kuru resortu, luksuznom odmaralištu u finskom regionu Lakeland, koje organizatori opisuju kao zonu „okruženu mirisnim borovim šumama i pogledom koji oduzima dah“.

Svaki učesnik će dobiti svoju vilu sa panoramskim prozorima, kao i privatnu saunu i spa centar.

Pošto su za program dve ključne stvari dobar san i digitalna detoksikacija, kažu organizatori, vile nemaju televizore (iako će wifi u sobama biti dostupan), a čak su i posteljinu odobrili „stručnjaci za spavanje“.

„Svaki detalj u odmaralištu je dizajniran da vam pomogne da se opustite – u to su uključeni mirisi, zvukovi i materijali“, dodaju oni.

Učesnicima će biti pokriveni putni troškovi i troškovi smeštaja. Ali i oni moraju da urade nešto zauzvrat – biće snimani tokom posete, a taj materijal će se koristiti u komunikaciji i reklamiranju programa Visit Finland.

View this post on Instagram

A post shared by VisitFinland (@ourfinland)

Svako stariji od 18 godina je mogao da se prijavi za master kurs, bilo pojedinačno ili sa prijateljem, rođakom ili partnerom. Traže se ljudi koji govore engleski i koji ne predstavljaju brendove ili kompanije i prijatni su za snimanje.

Da bi se prijavili, zainteresovani su morali da popune onlajn formular i da odgovore na aktivaciju na društvenim mrežama – Instagramu ili TikToku.

Aktivacija je podrazumevala da napravite sadržaj, po mogućnosti video, koji pokazuje „zbog kojih stvari verujete da biste potajno mogli da budete Finac“ i trebalo je da objasnite zašto želite da pohađate masterklas.

„Da li ste tip osobe koja radije ide u šumu nego na žurku? Osećate li se apsolutno očajno kad ostanete bez kafe? Više volite da se okupate u jezeru nego pod tušem? To je samo vaš unutrašnji Finac“, piše u objavi Visit Finland na Instagramu.

Prijave su zatvorene 2. aprila, a pobednici će biti objavljeni mesec dana kasnije.