Čudno pravilo 5 sekundi s TikToka uči nas da ne pljujemo tuđi izgled

Pravilo 5 sekundi
Pravilo 5 sekundi; Foto: SCIENCE PHOTO LIBRARY / Sciencephoto / Profimedia

Dr Desta, terapeutkinja, nedavno je podelila video koji predstavlja pravilo 5 sekundi – i svi bi trebalo da ga pogledaju.

„Pravilo 5 sekundi je jednostavno. Možete komentarisati bilo koji aspekt nečijeg izgleda ako i samo ako to može promeniti u pet sekundiˮ, poručuje dr Desta pratiocima. „Ako im treba više od pet sekundi da promene izgled, onda ćutite. Pogotovo ako se komentar temelji na vašem mišljenjuˮ, prenosi City.

Ideja dolazi iz njenog detinjstva. Dok je odrastala, majka joj je uvek govorila: „Ne komentiraši nečiji izgled ako ga ne može lako promeniti”. To uključuje komentare o težini, zubima, ožiljcima, strijama i osipu, kaže terapeutkinja.

Zbog svoje težine i sama se često susreće s komentarima, a to ju je podstaklo na stvaranje videa. Puno ljudi komentarisalo je stvari koje drugi fizički ne mogu ili ne žele da promene. Međutim, zbog ovakvih i drugih komentara često se osećala malom i posramljenom. Teško su joj padali komentari, ali ih je pravdala dobrom namerom.

@my_destanation #stitch with @crazystoreowner 5-second rule! #mentalhealth #LaysGoldenDuet #wellness #tiktoktherapist #support #appearance #learnontiktok #intent ♬ original sound - My Destanation

Ali, dobre namere ili ne – nije važno. Učinak komentara je ono što se računa.

***


Bonus video: Joga lica za početnike

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram