Četiri znaka će baš nadrljati tokom retrogradnog Merkura

retrogradni merkur
Foto: Joshua Windsor / Alamy / Alamy / Profimedia

Danas, prvi put ove godine, Merkur kreće svojim retrogradnim hodom. To skoro nikada nije dobro, ako je verovati zvezdama, s tim šo će sada sve biti malo teže jer se događa u vladavini Vodolije. Svi ćemo biti usporeniji, planovi će se pomerati, ali četiri znaka Zodijaka će posebno osetiti uticaj retrogradnog Merkura.

Zbrka, propusti, nesporazumi, izjalovljene ideje – to nas otprilike čeka od danas do 20. februara. Međutim, pojedini znakovi treba da budu naročito oprezni, posebno 10. februara, kada će Merkur u dodiru sa Marsom potpiriti još veću napetost i tenziju.

Bik

Obavezno sve duplo proveravajte na poslu i ne ostavljate repove dok traje retrogradni Merkur. Budući da vam pogađa sektor karijere, mogao bi da donese zabunu i nesporazume na radnom mestu. Sa ambicioznim Marsom koji donosi vatru u vaš znak tokom ovog perioda – osetićete napetost između želje da napredujete na projektima i udaranja u prepreke.

Idite lagano i izbegavajte nove poduhvate na poslu ili ozbiljne razgovore o svojoj profesionalnoj budućnosti. Umesto toga, osvrnite se na stare projekte i obavezno dvaput proverite svoj rad pre nego što zaključite da je sve urađeno, pišu na sajtu Bustle.com.

Lav

Retrogradni Merkur vam se uvlači u ljubavni život i zato budite na oprezu. Uz turbulencije koje se dešavaju u vašoj sferi ljubavi, otvoriće se stare rane između vas i partnera, možda čak i bivšeg. Vrlo su moguće svađe, pa pokušajte da ono što čujete ne shvatate previše lično. Takođe, budite pažljivi kako se obraćate voljenoj osobi, posebno kad joj budete slali poruke, jer će se stvari u ovom periodu izvrtati iz konteksta.

Koliko god stresan bio, ovaj retrogradni preokret zapravo će biti dobar za vašu vezu. Moguće je da ćete lakše pronaći ravnotežu sa svojim partnerom i razjasniti probleme koje ste možda dugo gurali pod tepih.

Pročitajte još:

Škorpija

Ovo retrogradno putovanje verovatno će biti vrlo emotivno za vas jer prolazi kroz polje porodice i doma i donosi svakakva sećanja iz prošlosti. Moguće je da će isplivati nerešeni sukobi s ukućanima ili neka nesigurnost iz detinjstva. Zato budite spremni da se suočite sa osećanjima koja bi mogla da proizađu iz toga. Takođe je moguće da ćete možda morati da se suočite sa brojnim izazovima u koje niste direktno uključeni, pa pokušajte da ostanete mirni ako počne svađa.

Najvažnije je da u ovom periodu sebi obezbedite prostor gde možete da se povučete i na miru proživite emocije koje vas savladaju. Ako zatreba, pomoć i podršku zatražite od bliskih prijatelja.

Vodolija

Vi ste pod izuzetno snažnim različitim uticajima u ovom periodu, pa će vas sve te promene među zvezdama pogoditi vrlo jako i vrlo lično. Trenutno se bavite sobom, pa je vrlo moguće da će retrogradni Merkur kod vas podstaći krizu identiteta. Biće vam teško da se izrazite i pokažete svetu ko ste, posebno zbog brojnih unutrašnjih previranja, konfuzije, ali i problema na polju tehnologije kojih će biti.

Najbolje što možete da uradite je da usporite. Iskoristite to što ste objektivni da se izvučete iz oluje koja vas je zaokupila i setite se da ni drugima nije lako. Osvrnite se na svoje nedavne izbore i korigujte dalje planove kako biste bili sigurni da na pravi način dajete svoj maksimum.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram