Ako je tvoja poruka uvek poslednja i koristiš emodžije – otkrivaš važnu stvar

Foto:instagram.com/francescapsychology

Način na koji šaljemo poruke dosta govori o našoj ličnosti.

Frančeska psihološkinja i lajf kouč, koja je viralnu slavu stekla deleći savete o psihologiji na TikToku, u najnovijem videu otkrila je šta određene navike u slanju poruka govore o našoj ličnosti.

Način na koji šaljemo poruke, da li koristimo emodžije ili ne, pa čak i to ko završava konverzaciju dosta govori o našoj ličnosti.

@francescapsychology #psychology #psychologytricks #textingadvice ♬ She Knows - J. Cole

Frančeska je otkrila da osoba koja poslednja pošalje poruku i ima tendenciju da uvek njena poruka bude poslednja, čak i samo običan smajli – pati od straha od napuštanja.

„A ako uvek odgovarate na sve što druga osoba kaže, verovatno ste preosetljivi na one oko sebe“, dodaje Frančeska.

Ovo se obično naziva „sindrom poslednje poruke na mreži“ – koji opisuje kompulzivnu potrebu osobe da pošalje poslednju poruku u razgovoru, čak i ako nema nešto bitno da kaže.

Sa druge strane, mnogi veruju da podsticanje druge osobe da završi razgovor stavlja vas u poziciju moći jer više ne čekate odgovor.

A ako šaljete više kratkih poruka isprekidano, umesto jednu poruku u jednom pasusu, to znači da imate kratak raspon pažnje i niste fokusirani.

Verywell Mind, veb lokacija koja pruža zdravstvene i velnes informacije, takođe je savetovala da tekstualne poruke ne bi trebalo da budu predugačke.

„Slanje dugih poruka može biti neprijatno za ljude koji ih primaju, posebno ako su zauzeti poslom, dok se slanje nekoliko kratkih poruka može shvatiti kao nepristojno“.

A ako koristite gomilu emodžija, verovatno spadate pod tip „ekstrovertne“ osobe. Mada emodžije takođe šalju ljudi kako bi se pokazali u što boljem svetlu.

@francescapsychology #psychology #psychologytricks #bodylanguage #manipulation ♬ She Knows - J. Cole

Pored ovoga, Frančeska je objasnila u par saveta kako možemo pomoću govora tela da dominiramo u svakoj situaciji u kojoj se nalazimo.

Njen prvi savet je bio „prikaz dominacije“ koji treba da znaju svi oni koji žele da preuzmu kontrolu nad svakom situacijom.

Frančeska je primetila da stavljanje ruku na kukove pokazuje da ste „spremni za razgovor i da imate nešto da kažete“.

Istraživanja su pokazala da vas ovaj stav, koji se obično naziva „poza moći“, otvara i čini da izgledate viši, što pomaže da povećate nivo energije, samopouzdanja i čini da se osećate moćnije.

Sledeći trik koji će vam pomoći u komunikaciji jeste da se odgurnete stolicom od stola ukoliko vam se nešto ne sviđa ili ste protiv onoga što vam je rekao sagovornik.

„Odgurivanje od stola pokazuje da se osoba ne slaže sa onim što je rečeno“, objasnila je Frančeska.

Kao sledeći savet, navela je da će se osoba kojoj se sviđate potruditi da se između vas i nje ništa ne nalazi.

„Ako osoba koja se nalazi preko puta vas uklanja predmete koji stoje među vama, znači da joj je dobro s vama i da joj se sviđate“, objašnjava Frančeska.

A isto tako, na kontra način, ako neko ne uživa u interakciji sa vama, obično će koristiti objekte da „napravi barijeru“.

Njen sledeći savet je bio da koristite „poziciju zvona“ ako želite da drugi misle da ste „dostojni poverenja“. Dodirujući vrhove prstiju zajedno i usmeravajući palčeve nagore, možete pomoći drugima da veruju da je „sve u redu“. Ovaj gest govora tela ima tendenciju da pokaže drugima da potpuno verujete u ono što govorite. Inače, položaj zvona je izraz samopouzdanja i često ga koriste lideri ili oni na vlasti.

Sledeće što je objasnila je da stavljanjem ruku jedne preko druge možete pokazati drugima da imate kontrolu nad situacijom.

„Ako želite da ostvarite dominaciju u grupi, stavite ruke jednu preko druge“, izjavila je u videu.

Za svoj poslednji savet, Frančeska je naučila pratioce kako da pokažu da su prijateljski raspoloženi ili dominantni.

Govoreći sa dlanovima na gore dajete do znanja drugima da ste ljubazni i gostoljubivi.

„Dlanovi na gore šalju signal da ste prijateljski raspoloženi“, objasnila je za kraj.

***

BONUS VIDEO: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram