5 suptilnih znakova da vas neko ne voli

Foto: Presley Ann / Getty images / Profimedia

Ako niste sigurni šta neka osoba misli o vama, a ne ustručavate se da je pitate, to ipak možete otkriti na osnovu njenog govora tela.

U narednim redovima ćemo vam otkriti koji suptilni znakovi u ponašanju vašeg sagovornika, bilo da su oni verbalni ili neverbalni, pokazuju da on baš nije radostan što provodi vreme s vama, prenosi City magazin.

Češkanje vrata

Češkanje vrata signalizira nezainteresovanost vašeg sagovornika za ono što imate da kažete. Ono takođe pokazuje da osoba s kojom razgovarate ne veruje u to što joj govorite.

Držanje distance

U vreme pre korona virusa držanje distance je bilo jasan signal da osoba s kojom provodite vreme ne želi da postanete bliski, u bilo kom smislu. Najčešće se prepoznaje kada se vaš sagovornik pomeri korak unazad u slučaju da mu se približite da mu nešto kažete u poverenju, ili ustane sa svog mesta ako sednete pored njega i šetka se levo desno dok vas sluša.

Negledanje sagovornika u oči

Ovo je najočigledniji znak da imate posla sa osobom koja bi radije bila bilo gde drugde nego sada tu sa vama. Izbegavanje kontakta očima tokom razgovora takođe može da znači da vaš sagovornik nešto krije od vas.

Odgovaranje na pitanja jednom rečju ili rečenicom

Kada svaki put kada osobu pored sebe pitate nešto dobijete kratak odgovor, to je siguran znak da ona nije zainteresovana da nastavi konverzaciju, a ni da provodi vreme s vama.

Lažan osmeh

Nije teško otkriti lažan osmeh kod druge osobe. Kada se neko stvarno smeje, njemu su gotovo svi mišića lica aktivni, dok kod onih koji se lažno osmehuju, samo su usta razvučena u kez.

Izvor: Bright Side