Žena s mačem otkrila kako je izdržala agoniju krunisanja, a lekovi protiv bolova su samo vrh brega

Peni
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Tačno 51 minut Peni je stoički držala uzdignut mač.

Peni Mordaunt je otkrila kako je izdržala taj 51 minut s mačem u rukama na krunisanju kralja Čarlsa III.

Odevena u plavo, sa ogrtačem u istoj boji i ukrasom na glavi sa zlatnim perom, stoički je držala visoko uzdignut mač, a zbog njene uloge u ceremoniji svi su se pitali – kako je izdržala. Delovalo je kao da joj štikle ne olakšavaju posao, a sam mač je bio težak 3,6 kilograma, što je otprilike težina prosečnog novorođenčeta. Nekoliko minuta nakon što je predala prvi mač, uručen joj je nešto lakši primerak sa draguljima, za ostatak dvočasovne ceremonije.

U razgovoru za BBC Peni je rekla: „Pre početka sam uzela nekoliko lekova protiv bolova samo da bih bila sigurna da ću biti dobro“, i dodala je da su joj treninzi, dobar doručak i udobne cipele takođe pomogli.

Peni
Foto: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Poslanica torijevaca za Severni Portsmut rekla je da je na obuci Kraljevske mornarice saznala i da će joj „migoljenje nožnih prstiju“ poboljšati cirkulaciju dok stoji duže vreme.

Njeno izvanredno putovanje počelo je kada je prvi put izabrana 2010. za konzervativnu članicu parlamenta za izbornu jedinicu Portsmut North. Od tada je imala niz istaknutih uloga u vladi, a njene pristalice bi rekle da je ostavila neizbrisiv trag u britanskoj politici.

Peni
Foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kao prva žena na poziciji ministarke oružanih snaga u Velikoj Britaniji, ona se pokazala kao uzor budućim generacijama žena u politici. Mordaunt je takođe rezervistkinja Kraljevske mornarice.

Britanski Dejli Mejl je posle krunisanja objavio i tekst sa sedam vežbi da biste imali jake ruke kao Peni.

***

Bonus video: Nega kože puževima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram