Žena koju je Dodi al Fajed ostavio pred oltarom zbog Dajane i to na jako surov način

Foto: Hugh Thompson / Capital pictures / Profimedia; KIM KULISH / AFP / Profimedia

Poslednja sezona britanske serije "The Crown" upoznaje gledaoce s Dodijem al Fajedom, ljubavnikom princeze Dajane koji je tragično poginuo zajedno s njom 1997. u automobilskoj nesreći dok su bežali od paparaca, a prvi deo šeste sezone donosi detalje njihovog odnosa.

Međutim, ni danas nije posve jasno koliko je njihova veza zapravo bila ozbiljna. Princeza Dajana je nedugo pre njihove veze prekinula s britansko-pakistanskim kardiohirurgom Hasnatom Kanom, kojeg je navodno nazvala ljubavlju svog života, a Dodija su u to vreme povezivali s kalifornijskom manekenkom Keli Fišer, koja je izjavila da su njih dvoje bili vereni kad se on počeo udvarati Dajani. Njen lik, koji u seriji tumači Erin Ričards, pojavljuje se u novoj sezoni, a gledaoci saznaju da je ona iz medija saznala o Dodijevoj vezi s Dajanom.

Ali ko je zapravo Keli Fišer?

Foto: KIM KULISH / AFP / Profimedia

Do svoje osme godine živela je u Kentakiju, a zbog očevog posla se često selila. Dok je živela u Torontu, sa samo 16 godina je počela da se bavi manekenstvom i uskoro je snimila kampanje za Armani, Calvina Kleina i druge poznate dizajnere.

Keli i Dodi upoznali su se u Parizu u julu 1996, a Keli je javno izjavila da su se verili kad je on počeo da izlazi s princezom Dajanom. Kraljevski sud pravde je 2008. godine objavio transkripte telefonskih razgovora između njih dvoje.

„Ne razumem kako smo jednog dana zaljubljeni – a onda… Ti si je*eno lud. Bili smo zajedno sve vrijeme. I ti si to znao“, rekla mu je Keli u spornom razgovoru.

Početkom avgusta 1997, zastupana od strane advokatice Glorije Alred, Keli je podnela tužbu protiv Dodija, tvrdeći da je trebalo da se venčaju 9. avgusta i da su imali ugovorni dogovor. Prema pisanju Los Angeles Timesa, u tužbi je navedeno da je Dodi, čiji je otac vlasnik robne kuće Harrods u Londonu i hotela Ritz u Parizu, ponudio Keli 500 hiljada dolara da smanji poslovne angažmane modela u Americi i preseli se u Pariz kako bi mogla da provodi više vremena s njim. Dodi joj je rekao i da je njegovoj porodici neprijatno što mu verenica radi, a tužbom je traženo preostalih 440 hiljada dolara.

Keli Fišer
Foto: KIM KULISH / AFP / Profimedia

„Gospodin Fajed treba da preuzme odgovornost za ženu koju je ostavio pred oltarom i prema kojoj se odnosio s takvim potpunim nepoštovanjem,“ rekla je Alred na konferenciji za novinare. „Odbacio je njenu ljubav na bešćutan način bez ikakvog obzira prema njoj“, dodala je.

Njena majka, Džudit Danavej, o celoj situaciji se oglasila na posebnoj konferenciji za novinare.

„Ničija kći ne zaslužuje da se prema njoj postupa kao prema mojoj kćeri. Keli ga je volela, verovala mu je i prema njoj se ponašao vrlo okrutno. Dodi Fajed bi trebalo da se srami“, izjavila je i rekla da mu je dala blagoslov da oženi njenu ćerku u novembru 1996. U to vreme, Dodi je priznao da poznaje Keli, ali je rekao da nikada nisu bili vereni.

Ali onda se dogodila tragedija i nakon njegove i Dajanine smrti Keli se ipak predomislila i povukla je tužbu.

„Iz poštovanja prema tragediji i ogromnom gubitku koji je porodica Fajed pretrpela, ovlastila me kao svoju advokaticu da odbacim njenu tužbu protiv g. Fajeda. Iako ima zakonsko pravo da pokrene tužbu i nakon njegove smrti, dobrovoljno je odlučila ne iskoristiti to pravo“, rekla je Kelina advokatica 1. septembra 1997.

Toekom istrage o njihovoj smrti 2008. Fišer je svedočila pred sudom.

„Prilično je ponižavajuće sedeti ovde i pokušavati dokazati ljudima da je neko hteo da se oženi s tobom, znate“, rekla je tada i podelila snimak razgovora koji je vodila s Dodijem sredinom avgusta 1997.

Keli je 2007. upoznala ruskog pilota Mihaila Movšinu dok su bili na safariju u Srednjoafričkoj Republici. Živeli su u Parizu i u francuskim Alpima pre nego što su se za stalno preselili u Aiken u Južnoj Karolini, a 2011. dobili su ćerku Aleksandru i dan-danas svi zajedno tamo žive.

„Nakon toliko puno putovanja važno je biti blizu porodice. 2005. godine moji su se roditelji povukli ovde zbog lepog vremena i sjajnog golfa. Često sam ih posećivala na Woodside Plantationu i volela sam šarm malog gradića. 2008. godine kupila sam ovde kuću kao kuću za odmor, a nakon što sam saznala da sam trudna 2010. odlučili smo da se preselimo ovamo“, izjavila je Keli jednom prilikom za Aiken Women.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram