Zavirite u bezobrazno luksuzan život norveške princeze i njenog verenika šamana

Foto: Carina Johansen / AFP / ABACA / Abaca Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia/David Yontef/ Facebook/shamandurek/Instagram/printscreen

Svoje „moći“ papreno napraćuju.

Norveška princeza Marta Luiz i njen verenik milioner šaman zaista žive filmski, između ostalog jer on prodaje „lekovite“ medaljone po ceni od 200 funti.

Na prvi pogled njihova veza zvuči kao iz bajke, ali norveška princeza Marta za sebe kaže da nije samo kraljevske krvi već je i – vidovnjakinja. Ona zapravo tvrdi da je „predvidela“ da će je sadašnji verenik Durek Veret zaprositi.

Ali izgleda da i on ima određene „moći“. Durek je, naime, holivudski šaman „iscelitelj“ koji naplaćuje 2.000 dolara seansu, a među njegovim klijentima je i glumica Gvinet Paltrou. Na sve to, priča kaže i da je Durekova majka predvidela da će se on oženiti norveškom princezom kada je imao 14 godina.

Inače, njih dvoje su objavili veridbu 7. juna. Romantična prosidba desila se ispod jednog hrasta na farmi konja u Kaliforniji kod njihvog prijatelja.

„Oboje imamo duhovne moći. Ako nešto pomislim, ona to odmah shvati“, kazao je svojevremeno Durek.

Durek, rođen kao Derek Veret u Sakramentu u Kaliforniji, za sebe kaže da je „šaman šeste generacije“. Takođe, on detaljno opisuje svoju sposobnost da komunicira sa duhovima u svojoj knjizi, koja govori i o njegovim poznatim klijentima poput Gvinet Paltrou.

„Kada klijenti prvi put dođu, pitam prvo duhove, prolazim kroz njihove nivoe. Gledam da li je u pitanju njihovo zdravlje, da li su to njihove emocije, da li je to njihov proces razmišljanja, kakva je njihova evolucija, šta nam stoji na putu, kako da to brzo promenimo, u čemu je problem. Odatle krenemo.”

Kaže da mu duhovi tada daju uputstva kako da pomogne klijentu.

Durek vodi mnoga predavanja i radionice, a ima i blog sa objavama o „superiornoj poniznosti“ i „prizemljenom vođenju“. Takođe ima program koji je razvio za ljude koji bi da zaista eksperimentišu sa šamanskim znanjem i tehnikama koje se prenose kroz različite kulture i iskustva koja je on istraživao. To, tvrdi on, pomaže ljudima da zavole sebe na višem nivou.

Duhovni medaljoni od 200 funti

Na sve to, u Durekovoj onlajn prodavnici može svašta da se kupi, uključujući duksericu od 41 funtu i šolju od 18 funti. U svemu se izdvajaju medaljoni duhovnog „isceljenja“ koji koštaju 222 dolara. Kako kaže, to je „napredna duhovna tehnologija za optimizaciju duha“. On dalje objašnjava da su medaljoni tirkizne boje jer ona ima zaštitna svojstva i „duboku snagu“. Navodno, ovaj medaljon će povećati vašu moć percepcije, uključujući skrivena osećanja i poruke u rečima drugih. On takođe tvrdi da će „pomoći u jačanju organa, krvnih sudova i opšteg stanja tela“.

Bio sam faraon, a ona moja kraljica

Da priča bude još luđa, tu su i Durekove tvrdnje da Marta ima toliko intenzivne moći da, kada ih primeni na njemu, ponekad počne da plače.

„Ja vidim određene stvari, ali ona vidi i ono skiveno u svemu tome. Dakle, kada vidim nešto u nekome, ona upotpuni tu sliku.”

Pritom, Marta je 2007. godine otvorila sada zatvorenu školu u Norveškoj „kako bi pomogla ljudima da stupe u kontakt sa svojim anđelima“, prenosi The Sun.

Tvrdi i da je Dureka odmah prepoznala kad su se videli prvi put iako se prethodno nisu znali.

On na sve to ima još specifičnije objašnjenje.

„Imam sećanja na nas dvoje u Egiptu, ona je bila moja kraljica, a ja sam bio faraon.“

Ne haju za kritike

I Durek i Marta su navikli na kritiku. Princeza je inače ranije bila udata za pisca Arija Bena, sa kojim ima troje dece. On se 2019. ubio.

Kada se saznalo za njenu i Durekovu veridbu, pojedini Norvežani su tvrdili da je Durek prevarant.

Durek je kazao da ti pojedinici takvim tvrdnjama samo sužavaju svoju svest i svoju sposobnost da budu svesni onoga što je moguće.

„Nije na vama da birate umesto mene ili da me osuđujete. Ne biram svog muškarca da bih vama udovoljila, da bih ispunila očekivanja i norme koje ste mi namenili. Ja biram iz ljubavi”, poručila je Marta kritičarima.

BONUS VIDEO: Da li je Megan s namerom zaklonjena svećom u TV prenosu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram