Zašto ceo svet ponovo priča o belom šeširu Melanije Tramp

Foto: PAT BENIC / UPI / Profimedia

Melanija Tramp objavila je da organizuje aukciju belog šešira koji je nosila tokom posete Makronovih Beloj kući 2018. godine. Cena kultnog aksesoara je paprena.

Melanija je saopštila da će, pored šešira, na aukciji biti i akvarel umetnika Marka Antoana Kulona.

Njena kancelarija tvrdi da će deo prihoda ići za inicijativu bivše prve dame „Budi najbolji“, ali nije jasno koliko će biti donirano.

Centralni deo aukcije je beli šešir pravljen po meri. Šešir je za Melaniju kreirao njen lični stilista, Erve Pjer, kako bi se uklopio uz Michael Kors odelo od 2.105 dolara koje je Melanija nosila za posetu Emanuela i Brižit Makron Beloj kući.

Poseta francuskog predsednika i njegove supruge bila je prva zvanična državna poseta stranog lidera nakon Trampove pobede, a dogodila se u aprilu 2018.

Foto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

Početna cena predmeta na aukciji je 250.000 dolara.

Zašto Melanija donira šešir?

Mnoge prve dame poklanjaju značajne komade odeće ili druge lične predmete povezane sa istorijskim trenucima predsedničkoj biblioteci, ili drugim institucijama ili organizacijama.

Ono što je prva dama nosila za određene zvanične prilike, kao što je državna poseta predsedničke francuske porodice, postaje deo istorije i smatra se opipljivim bogatstvom za hroniku američke politike.

Na primer, nekoliko predmeta iz garderobe Žaklin Kenedi deo je izložbe u Predsedničkoj biblioteci i muzeju Džona F. Kenedija.

***

Bonus video: Poznate Lepotice i Zveri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram