Viralni mim devojčice prodat za 15.000$

Chloe Clem Foto:Sipa USA / ddp USA / Profimedia

Održana je aukcija na kojoj je prodat NFT poznatog internetskog mima „Side Eyeing Chloe“. Reč je o skrinšotu iz videa na YouTube-u u kom majka snima svoje ćerke dok im govori kako će ih voditi u Diznilend, a mlađa ćerka Kloi je pritom napravila izraz lica koji je vrlo brzo postao hit na internetu. Video snimka do sada ima preko više od 20 miliona pregleda.

Kloi danas ima 10 godina, a njena je majka odlučila zaraditi na popularnosti mima. Mimovi se mogu prodati kao kolekcionarski NFT, a da pritom vlasnici ne izgube vlasništvo nad originalnim videom. NFT se obično kupuju i prodaju za kriptovalute.

Majka Kejti Klem kao početnu cenu za ovaj mim stavila je 5 ethereuma, a na aukciji se došlo do pet puta većeg iznosa. Na kraju, mim je prodat kompaniji iz Dubaija, 3F Music koja se bavi produkcijom muzike. Kompanija je platila čak 25 ETH za ovaj meme, a ako to prebacimo u dolare, dobićemo iznos oko 15 hiljada dolara. Kejti Klem istakla je kako će joj novac dobro doći za školovanje ćerki, a najavila je i kako će posetiti Diznilend sledeće godine.

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram